Smaak

Het biologische vleesassortiment van Super de Boer komt met de grootste zorg tot stand. “Hierbij leggen we vooral de nadruk op dierenwelzijn, milieu en gezondheid,” aldus Sheila Blomsma-Muller, Category Manager van Super de Boer. “De bekroning met drie ‘Beter Leven’-sterren geeft aan dat het welzijn van de dieren optimaal is. Het EKO Keurmerk laat zien dat het product en het proces ook aan de biologische voorschriften voldoen. Dit komt ook de smaak van onze producten ten goede.”

De ambachtelijke bereidingsmethoden versterken de smaakbeleving van de biologische producten van Super de Boer. Zo zijn de biologische spekreepjes volgens een traditioneel zout- en rookproces op beukenhout bereid. De droge vleeswaren zoals cervelaat rijpen op natuurlijk wijze, dus zonder toevoeging van chemische additieven die dit proces ongewenst kunnen versnellen. Zo krijgt het gedroogde beleg de tijd om op natuurlijke wijze smaak en aroma te ontwikkelen.

Het Beter Leven Kenmerk is een waarderingssysteem van de Dierenbescherming. De toekenning van drie sterren is het hoogst haalbare en garandeert een optimale kwaliteit van leven voor de dieren. Zo kunnen varkens in de modder wroeten en staan koeien het grootste gedeelte van het jaar in de wei. Met het EKO Keurmerk garandeert het supermarktconcern te voldoen aan de Europese wettelijk gestelde normen voor biologische producten. Naast verzekering van dierenwelzijn moeten de dieren soorteigen gedrag kunnen tonen en is het verboden antibiotica en groeihormonen aan het voer toe te voegen. Aan de producten zijn geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd.