Tegenwoordig bieden veel bedrijven de mogelijkheid aan hun klanten om aankopen op rekening te kunnen maken. Dat zorgt ervoor dat zij van tevoren kunnen genieten van een dienst en de tijd krijgen om later te betalen. Voor veel consumenten komt dit natuurlijk goed uit. Echter kan het ook zo zijn dat consumenten door onvoorziene omstandigheden niet aan de betalingsplicht kunnen voldoen. Dit gaat dan ten koste van de bedrijven die betaling op rekening aanbieden. Gelukkig kunnen deze bedrijven voorzorgsmaatregelen nemen. Heb jij een bedrijf? En wil je hier meer over weten? In dit artikel zullen we je hier namelijk meer over vertellen.

Sluit een kredietverzekering af

Wanneer je als bedrijf te maken krijgt met onbetaalde facturen van consumenten, kan het raadzaam zijn om een kredietverzekering af te sluiten. Dit komt niet alleen van pas als consumenten niet kunnen betalen of failliet zijn geraakt. Een ander voordeel is dat jouw kredietverzekering de klanten monitoren op het op orde hebben van hun financiën. Daarnaast gaan zij ook na dat klanten keurig en op tijd betalen. Als bedrijf die deze service aanbiedt kun je ervoor zorgen dat facturen sneller betaald worden. Dit heeft natuurlijk een positief effect op de cashflow van het bedrijf. Jouw bedrijf kan met zekerheid blijven groeien. Het beste voordeel van een kredietverzekering is dat je verzekerd bent tegen schade op het moment dat consumenten hun betalingen op rekening niet nakomen. Als klanten niet willen betalen of fraude plegen zijn er andere verzekeringen waar je je op kunt beroepen.

Allianz Trade

Als bedrijf dat geen kennis heeft over kredietverzekering kun je kiezen voor Allianz Trade. Bij Allianz Trade kun je niet alleen krediet verzekeringen afsluiten. Je kunt namelijk ook kiezen voor een fraudeverzekering. Hiermee kun je je bedrijf beschermen op het moment dat er sprake is van fraude dat door interne- of externe factoren veroorzaakt is. Bij Allianz Trade kun je ook garanties afsluiten. Wanneer je een zakelijke relatie aangaat, kunnen deze relaties namelijk om garantie vragen. Zo zijn zij ervan verzekerd dat je de afspraken van het contract nakomt. Mocht jouw bedrijf het contract niet kunnen nakomen dan zal de tegenpartij geen schade oplopen.

Kortom, is het belangrijk dat je als bedrijf verzekerd bent wanneer je betalen op rekening aanbiedt. Het kan namelijk voorkomen dat consumenten niet meer kunnen betalen of failliet raken. Met een kredietverzekering kun je je bedrijf zorgeloos voortzetten. Dit kun je bij Allianz Trade doen. Naast een kredietverzekering kun je ook een fraudeverzekering en garantie afsluiten.