De kunststofindustrie kan de transitie naar een duurzame samenleving niet alleen maken. Zij moet kunnen rekenen op de medewerking van klanten en gebruikers. De toekomst ligt bij de jongeren van vandaag. Vandaar het initiatief van Federplast.be om samen met Bio-MENS de “Jonge Baekeland jongerenprijs” te organiseren.

De Jonge Baekeland jongerenprijs
Deze wedstrijd spreekt de frisse creativiteit en de kritische motivatie van jongeren aan om samen na te denken over het ontwikkelen en gebruiken van meer duurzame materialen. Samen willen zij zoeken naar concrete en constructieve oplossingen voor de uitdagingen van morgen. Vlaanderen heeft een tekort aan gespecialiseerde mensen (zoals ondernemers, leerkrachten, wetenschappers en ingenieurs) die een innovatieve bijdrage leveren aan een duurzame, schone en leefbare wereld voor het welzijn van iedereen. Met dit initiatief krijgen jongeren de kans om hun steentje bij te dragen.

Bij het toekennen van de prijzen wordt rekening gehouden met de studierichtingen van de leerlingen, wetenschappelijke correctheid van het ingezonden werk, aandacht voor het concept ‘duurzaamheid’, originaliteit, kritisch en creatief vermogen. De prijswinnaars krijgen de kans om hun werk te komen voorstellen en verdedigen in het Vlaams Parlement en zullen ook deelnemen aan een debat met de andere deelnemers, de juryleden en genodigden.