In een onafhankelijk onderzoek van EcoVadis naar maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) heeft BCD Travel, als enige zakenreisorganisatie, een gouden score behaald.

Met deze score, gebaseerd op 21 verschillende MVO-criteria in vier categorieën, behoort BCD Travel bij de beste 2% van alle leveranciers die zijn beoordeeld door MVO-beoordelingsplatform EcoVadis. Deze gouden MVO-score overtreft de zilveren score die het bedrijf de afgelopen twee jaar behaalde.

EcoVadis beoordeelt MVO-programma’s op het gebied van milieu, arbeidsomstandigheden, eerlijke handel en duurzame inkoop. Ecovadis heeft meer dan 20.000 bedrijven beoordeeld aan de hand van methodes die zijn gebaseerd op internationale MVO-normen zoals het Global Reporting Initiative, het United Nations Global Compact en ISO 26000.

“We zijn trots op deze hoogste onderscheiding van EcoVadis. Het bevestigt niet alleen onze inzet voor maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar ook onze continue vooruitgang. Deze erkenning is voor ons erg belangrijk, want bedrijven doen graag zaken met partners die dezelfde waarden delen. En ook de beste medewerkers gaan liever aan de slag bij bedrijven met een duidelijke visie en inzet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen”, aldus Kathy Jackson, Executive Vice President Global Account Management bij BCD Travel en verantwoordelijk voor het MVO-programma.

Meer dan 120 toonaangevende multinationals wereldwijd, waaronder Verizon, Nestlé, Johnson & Johnson, Heineken, Coca-Cola Enterprises, Nokia, L’Oréal, Bayer, Alcatel-Lucent, ING Bank, Air France-KLM, Centrica/British Gas, BASF en Merck, gebruiken EcoVadis om de MVO-prestaties van hun toeleveringsketens te volgen.

“Nestlé vindt het belangrijk om samen te werken met partners die onze waarden en principes delen”, vertelt Marc Zuber, Group Procurement Manager en Travel & Event Planning bij Nestlé. “Deze gouden score is een belangrijke mijlpaal die aangeeft hoe toegewijd BCD Travel is ten aanzien van maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid.”

In mei kreeg BCD Travel in het kader van Project ICARUS van de Global Business Travel Association (GBTA) Foundation ook al de Sustainability Outstanding Achievement Award 2016 in de categorie reisagenten. Het is de tweede keer in drie jaar dat BCD Travel de ICARUS-onderscheiding ontvangt voor zijn duurzaamheidsinspanningen, in het bijzonder voor initiatieven op het gebied van virtuele samenwerking, reisrisicomanagement en fraudebestrijding. BCD Travel werkt ook samen met GBTA  aan een nieuwe self-assessment tool, waarmee inkopers van zakenreizen de ontwikkeling van hun duurzaamheidsprogramma kunnen beoordelen.