Bavaria is het eerste Nederlandse levensmiddelenbedrijf en de eerste brouwerij ter wereld waar ISO 26000 aantoonbaar en volledig is ingevoerd. Daarmee onderschrijft het bedrijf belangrijke MVO-principes die onder meer betrekking hebben op het nemen van verantwoordelijkheid, transparantie en het respecteren van belangen van stakeholders. Om een externe controle te hebben op de zorgvuldigheid heeft Lloyds de implementatie van de ISO 26000 richtlijn binnen Bavaria geverifieerd.

Bavaria is tot de wereldtop gaan behoren voor zowel energie- als watergebruik. Zo is het bijvoorbeeld gelukt om in twee jaar tijd 15% minder water te gaan gebruiken. Ook heeft Bavaria een traject ingezet om elk jaar een paar procent minder energie te gebruiken zodat het totale energieverbruik in 2020 met ruim 20% is afgenomen. Advies- en ingenieursbureau DHV begeleidde Bavaria in dit traject.

Peer Swinkels, directielid Bavaria: ‘Wij zijn enorm trots op deze nieuwe status. Het is waardevol dat we alle stakeholders bij deze belangrijke stap hebben kunnen betrekken. Voor ons was het bijzonder om te zien hoe ver we eigenlijk al op weg waren om duurzaam te ondernemen doordat we als familiebedrijf gewend zijn om over de generaties heen te kijken. Het implementeren van ISO 26000 is voor ons daarom ook zeker geen eindpunt, maar juist een startpunt om het familiebedrijf op een verantwoorde manier door te geven aan volgende generaties.’

Willem Lageweg, directeur MVO Nederland: ‘Wij zijn blij dat Bavaria de voortrekkersrol op zich wil nemen in de sector en in Nederland met het implementeren van de nieuwe ISO 26000 standaard. Bavaria verricht daarmee pionierswerk. Door aan te sluiten bij deze internationale richtlijn is maatschappelijk verantwoord ondernemen een stap verder gebracht’.