Op 7 maart hebben drie Brabantse Circulaire winnaars Baril Coatings, ZigZagSolar en No Waste Army met trots hun ticket voor de finale in ontvangst genomen + een geldbedrag van €500,- en een begeleidingstraject van de partners. Deze prestatie plaatst hen direct in de competitie voor de landelijke finale, waar zij kans maken op aanzienlijke geldprijzen.

De jury beoordeelde de inzendingen op mate van circulariteit, mate van samenwerking in de keten, schaalbaarheid en het vernieuwende karakter. Brigit van Dijk–van de Reijt, juryvoorzitter, lichtte de keuze van de jury toe:

“De kwaliteit van de inzendingen was weer zeer hoog dit jaar, mede door de diversiteit was het echt moeilijk voor ons één winnaar voor elke categorie (3) te kiezen.”

Over WINNAAR Circulaire Change Maker Baril Coatings B.V. (producent circulaire industriële- en verfcoatings)

Teun Duijghuisen, (commercieel directeur) Baril Coatings B.V.

Quote: “Het winnen van de prijs is een stuk erkenning, ik denk niet dat sustainability en circulariteit een competitie is onderling, maar de wedstrijd die we als maatschappij hopelijk gaan winnen.”

Over WINNAAR Circulaire Start Up Zigzag Solar (producent circulaire zonnepanelen voor op gevels)

Wim van der Wall, (directeur) Zigzag Solar

Quote: “Wij willen echt iets bijdragen aan circulariteit in Nederland en circulariteit kan niet zonder hernieuwbare energie. Ons product is een van de oplossingen voor het overvolle stroomnet. Deze prijs is een mooie boost voor onze bekendheid.“

Over WINNAAR Circulaire Start Up No waste army (community tegen voedselverspilling)

Mayke de Bruin, (strijder tegen verspilling) No Waste Army

Quote: “Deze prijs gaat ons brengen dat we nog meer naamsbekendheid krijgen, wat onze community doet groeien en er uiteindelijk voor zorgt dat er minder voedsel verspild wordt.”  

Over de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20

De Brabantse finale vond plaats op dinsdag 7 maart bij de inspirerende locatie: de HolieHub in Heeswijk Dinther. Hier presenteerde de top 20 haar circulaire innovaties aan een breed publiek. Daarna ging de jury in beraad en maakt een moeilijk beslissing en koos één winnaar in elke categorie. Het was een middag vol circulaire inspiratie, netwerken en de top 20 in de spotlight!

In Brabant werken veel ondernemers aan de meest uiteenlopende circulaire innovaties. Om deze Brabantse ideeën en initiatieven op de kaart te zetten en elkaar te laten inspireren, organiseren VNO-NCW Midden, VNO-NCW Brabant-Zeeland, ABN AMRO, de BOM, de provincie Noord-Brabant en Port of Moerdijk de Brabantse circulaire Innovatie Top 20.

Jury

Naast voorzitter Brigit van Dijk–van de Reijt (directrice bij BOM), bestond de jury uit, Jayand Baladien, (commercial director bij Port of Moerdijk), Cees-Jan Pen, (Lector de ondernemende regio bij Fontys Hogeschool), Rob van Willigen (Sustainability Product-as-a-Service Expert bij ABN AMRO) en Theo Bruinsma (bestuurslid VNO-NCW Brabant-Zeeland).