De klanten van Arval waarderen de dienstverlening van de maatschappij met een 8,0, waarbij het aspect klantvriendelijkheid de hoogste score behaalt. De top 3 wordt aangevuld door Leaseplan en Multilease, die respectievelijk met een 7,7 en 7,6 beoordeeld worden. Op een gedeelde vierde plaats volgen Athlon Car Lease, ING Car Lease en Terberg Leasing. Deze drie partijen scoren gemiddeld een 7,2.

Goede dienstverlening in combinatie met een correcte prijs vormen voor de leasemaatschappijen de belangrijkste bindmiddelen met haar (potentiÃÃ??le) klanten. De Nederlandse fleetmanagers geven aan dat beide aspecten bepalend zijn, zowel bij de keuze voor een leasemaatschappij als bij het voornemen om over te stappen naar een andere partij.

De fleetmanagers zijn over het algemeen gematigd tevreden over de adviserende, informerende en initiÃÃ??rende rol die de leasemaatschappijen spelen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. In de ogen van de fleetmanagers is hierin nog vooruitgang te boeken.

Dat goede prestaties leiden tot tevreden en trouwe klanten blijkt eveneens uit het onderzoek. Arval en Multilease kunnen rekenen op de meest trouwe klanten. Bij klanten die van plan zijn te switchen naar een andere maatschappij, wordt Leaseplan het meest overwogen als nieuw in te schakelen maatschappij, gevolgd door Athlon en ING Car Lease.