De inschrijving voor de achtste ASN Bank Wereldprijs is vandaag geopend. Dit is een prijs voor slimme ideeën die een maatschappelijk probleem aanpakken, van initiatiefnemers met idealisme en een gezonde dosis realiteitszin. Deelnemers maken kans op een traject met coaching, training en een publieke presentatie. Vijf finalisten kunnen een geldbedrag van 5.000 euro tot 20.000 euro winnen. Ook is er een publieksprijs van 5.000 euro.

Netwerk van experts

De ASN Bank nodigt ondernemende mensen met innovatieve ideeën uit om hun project in te schrijven op het platform www.voordewereldvanmorgen.nl. De ASN Bank Wereldprijs geeft duurzame ideeën een kick-start, bevestigt Mariah Mansvelt Beck van Yoni, winnaar in 2014. “De begeleiding was van grote waarde. We kregen toegang tot een netwerk van experts en konden vragen stellen over zaken als pr en financiën. Met de geldprijs konden we een website en webwinkel lanceren.”

Het traject in zes stappen

Stap 1: Inschrijven
Projecten inschrijven kan tot en met 15 september op www.voordewereldvanmorgen.nl/wereldprijs. Het project moet passen in een van de vijf duurzame thema’s van de ASN Bank:

  • duurzame energie, natuur en milieu;
  • eerlijke handel, eerlijke mode en eerlijke voeding;
  • kinderrechten en onderwijs;
  • veiligheid en sociale cohesie;
  • zorg & welzijn.

Stap 2: Projectplan ontwikkelen
Per thema worden maximaal tien inzendingen geselecteerd. Na het doorlopen van het ontwikkeltraject dat deel uitmaakt van de ASN Bank Wereldprijs, dienen zij hun projectplan in.

Stap 3: Presenteren

Op basis van dit plan mogen vijf projecten per thema hun idee presenteren aan de jury.

Stap 4: Podium
Drie projecten per thema krijgen een podium tijdens het publieksevenement van de ASN Bank: MorgenVandaag in Amsterdam.

Stap 5: Publieksprijs

Na een persoonlijk gesprek gaan twee projecten per thema door naar de stemronde voor de publieksprijs van 5.000 euro.

Stap 6: Finale

Tijdens de feestavond op 19 november verdeelt de jury 40.000 euro over vijf themawinnaars.
Over Voor de Wereld van Morgen

In 2007 richtte de ASN Bank voordewereldvanmorgen.nl op. Met dit platform maakt de bank het voor iedereen makkelijk om zelf een bijdrage aan een duurzame samenleving te leveren. Acht jaar later werken ruim 55.000 leden van voordewereldvanmorgen.nl aan het realiseren van slimme ideeën voor een betere wereld.