Arcadis kondigde vandaag aan dat Alexis Haass is toegetreden als de eerste Chief Sustainability Officer om de strategie van het bedrijf te helpen aansturen en het doel te bereiken om een ​​significante, meetbare en positieve bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkeling.

Alexis komt bij Arcadis na 13 jaar bij adidas, waar ze leiding gaf aan het Brand Sustainability-team. Bij Adidas omvatten haar verantwoordelijkheden het creëren van de duurzaamheidsstrategie van het merk, de ontwikkeling van duurzame innovaties en nieuwe bedrijfsmodellen, de uitbreiding van een duurzaam product en het ontwerpen van de go-to-market-strategie. Haar eerdere werk draaide om duurzame productontwikkeling en schone technologie met bedrijven als IDEO, P&G en Fair Trade (Transfair) USA. Alexis heeft een MBA in Marketing en MS in Duurzame Systemen van de Universiteit van Michigan, evenals een BS in buitenlandse dienst van Georgetown University.

Arcadis lanceerde in november 2020 zijn nieuwe driejarenstrategie, die een nog grotere focus op duurzaamheid in klantoplossingen, bedrijfsactiviteiten en betrokkenheid bij mensen en gemeenschappen omvat. Daarin heeft Arcadis zich gecommitteerd aan een aantal wereldwijde duurzaamheidsdoelen in een breed spectrum van milieu-, sociale en bestuurlijke indicatoren.

“Ik ben zo blij om deel uit te maken van een team waar ik, vrij letterlijk, de kans krijg om mee te helpen bouwen aan het soort wereld waarin ik wil leven. In een post-pandemische wereld met klimaatproblemen, is Arcadis ’toewijding aan innovatie en duurzaamheid maakt het uniek gepositioneerd om antwoorden te geven en het voortouw te nemen bij het verbeteren van het herstel ”, aldus Alexis Haass, Chief Sustainability Officer van Arcadis.

“Ik ben verheugd Alexis Haass aan te kondigen als de nieuwe Chief Sustainability Officer van Arcadis”, aldus Peter Oosterveer, CEO van Arcadis. “Alexis is een bewezen leider met uitstekende ervaring en visie op het gebied van transformatie en innovatie op het gebied van duurzaamheid. Ik ben ervan overtuigd dat ze een belangrijke rol zal spelen bij het helpen van Arcadis om nog een belangrijke bijdrage te leveren aan het creëren van een duurzamere wereld. “