Smartphones en duurzaamheid zijn wellicht niet de eerste twee woorden, die je aan elkaar koppelt. Veel consumenten vervangen hun smartphone, nadat ze deze in twee jaar hebben afbetaald aan hun provider. Zonde, want een smartphone gaat doorgaans veel langer mee! Het zou dus duurzamer zijn om het toestel te behouden en deze op een later moment te vervangen door een nieuw model. Hoe zit dit bij de iPhone 12? Is het een duurzaam toestel? Kan je een lange tijd vooruit met de verbeteringen die in dit nieuwe model van Apple verwerkt zijn? In dit artikel lees je hier meer over! 

Tip: een iPhone 12 bij Vodafone kopen biedt je het voordeel, dat je na het afbetalen van het toestel eenvoudig over kunt stappen op een sim-only abonnement. Mocht je telefoon onverhoopt toch defect raken, dan kun je alsnog een telefoon op afbetaling aanvragen bij de provider. Zo zit je nooit zonder toestel en draag je bij aan een duurzame wereld.  

Duurzame, krachtige A14 Bionic chipset

De nieuwe iPhone 12 is voorzien van een krachtige en duurzame A14 Bionic chipset. Deze chipset verbruikt bij een normaal gebruik van de smartphone relatief weinig energie. Het voordeel hiervan is dat je de telefoon minder snel hoeft op te laden, wat een duurzame wereld ten goede komt. Daar komt bij, dat ook de batterij van de smartphones van Apple door de jaren heen al sterk verbeterd is. De tijd dat je een smartphone aan het eind van de middag op moest laden is voorbij! Op deze manier draagt ook Apple haar steentje bij aan een betere wereld. 

Opvallend: met een capaciteit van 2815 mAh is de batterij van de iPhone 12 iets minder krachtig dan de batterij in zijn voorganger. Dit wordt gecompenseerd door de chipset, welke minder energie verbruikt.  

Fraai scherm met een hoge resolutie 

Een iPhone 12 kun je in verschillende modellen kopen. Kies tussen een compacte iPhone 12 Mini (5.4 inch), het reguliere basismodel iPhone 12 (6.1 inch), de iPhone 12 Pro (6.1 inch) en de zeer grote iPhone 12 Pro Max (6.7 inch). Laatstgenoemd model is het grootste toestel dat Apple in de afgelopen jaren op de markt heeft gebracht. Het is voornamelijk interessant voor consumenten die hun telefoon gebruiken voor het bekijken van films en series, of hier bijvoorbeeld documenten op willen bewerken. Welke van deze modellen past het best bij hetgeen jij van een smartphone verwacht?  

Gemiddelde levensduur van de iPhone langer dan twee jaar 

Eerder las je al, dat veel consumenten hun iPhone na twee jaar vervangen. Het toestel is op dat moment afgelost bij de provider en men wil zo snel mogelijk de nieuwste gadget. Duurzaam is dit niet! Behoud je iPhone 12 een jaar langer, door over te stappen op een sim-only abonnement. Dit is niet alleen duurzamer, maar ook goedkoper!