Angélique Laskewitz volgt per 1 maart Giuseppe van der Helm op als algemeen directeur van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling.

Laskewitz vervulde vanaf 1991 diverse management en consultancy rollen op het gebied van verandermanagement, HR en governance bij financiële dienstverleners als RVS, AMEV, Fortis Bank Nederland, BNP Paribas Fortis en ASR Nederland. Daarnaast zette zij in 2002 haar eigen adviespraktijk ALMC op.

In een toelichting benadrukt Laskewitz het belang van de missie van de VBDO: “De stimulering van duurzaam beleggen is een van de meest impactvolle manieren waarop wij de economie en onze samenleving kunnen verduurzamen. De VBDO levert daar een belangrijke bijdrage aan, door samen met de sector te onderzoeken waar kansen liggen en duurzaam denken te stimuleren. Ik kijk ernaar uit om daarin nieuwe stappen te gaan maken”.

VBDO bestuursvoorzitter Jan Pieter Six voegt toe: “Angélique is een innovatieve denker en doener, die haar sporen ruimschoots heeft verdiend in de wereld van financiën en duurzaamheid. Zij beschikt over de benodigde expertise en visie om de VBDO als vereniging en als bureauorganisatie een succesvolle toekomst te bezorgen. De leden en de medewerkers mogen zich gelukkig prijzen met deze nieuwe directeur“.

Duurzaamheidsmanagement
Vanaf 2011 was Laskewitz zelfstandig consultant, gespecialiseerd in duurzaamheidsmanagement. Zij is als docent en assessor verbonden aan verschillende opleidingsinstituten, waar zij ook het curriculum van opleidingen maatschappelijk verantwoord ondernemen, milieurecht, waarde-creatie bij banken en verzekeraars, bedrijfsvoering in de financiële sector en HR verzorgt.

Duurzame financiële sector
Sinds 2007 – toen zij aantrad als manager corporate social responsibility bij verzekeraar ASR – maakt zij zich sterk voor een duurzame financiële sector. De kapitaalstromen in de economie ziet zij als hefboom die de transitie naar een duurzame samenleving vaart kan geven.