Alfa Accountants en Adviseurs is sinds 1 december 2014 officieel B Corp gecertificeerd. Daarmee sluit Alfa zich aan bij de internationale groeiende groep van bedrijven die behalve winst ook nadrukkelijk duurzame en sociale doelstellingen nastreven. B Corp staat voor ‘best corporations’. Wereldwijd zijn er inmiddels bijna duizend organisaties in meer dan dertig landen gecertificeerd.

“Deze certificering onderstreept dat Alfa een bijzonder bedrijf is”, zegt Fou-Khan Tsang, voorzitter van de Raad van Bestuur van Alfa. “Sinds 1999 is Alfa eigendom van het personeel. Onze organisatie kent dus niet zoals veel andere kantoren een maatschapstructuur. Dit creëert een open wij-cultuur, gericht op een duurzame ontwikkeling van onze organisatie. Dat willen we nog verder ontwikkelen en uiteraard delen met onze klanten en andere organisaties.”

Meest klantvriendelijke accountant

Eerder dit jaar werd Alfa in de Incompany 100 al uitgeroepen tot het meest klantvriendelijke accountantskantoor. In de MT Finance scoorde Alfa een vijfde plaats. Ook sloot de organisatie zich aan bij het internationale adviesnetwerk van DFK. “2014 was voor ons een enerverend en succesvol jaar”, stelt Tsang. “Juist met B Corp willen we ons nog verder duurzaam verbeteren.”

Bouwen aan de economie van de toekomst

“We zijn trots om Alfa te mogen verwelkomen in de B Corp community”, zegt Marcello Palazzi van B Corp Europe. “Samen met andere gecertificeerden bouwt Alfa aan de economie van de toekomst.” B Corp is een Amerikaanse organisatie die sinds 2006 wereldwijd bedrijven certificeert op het gebied van transparantie, sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Om B Corp te kunnen worden moeten bedrijven een streng en uitgebreid assessment doorlopen. Ben & Jerry’s, Patagonia en Etsy behoren tot de bekendste B Corp-gecertificeerden. Voor meer informatie zie http://www.bcorporation.net/community/alfa-accountants-en-adviseurs.