Door ISO 26000 te implementeren onderschrijft Albron belangrijke principes op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Deze hebben onder meer betrekking op het nemen van verantwoordelijkheid, transparantie en het respecteren van belangen van stakeholders. Advies- en ingenieursbureau DHV heeft de cateraar begeleid bij het invoeren van deze duurzame richtlijn.

“Albron heeft, voortbouwend op de reeds bestaande ISO-systematiek, ISO 26000 gebruikt om de gehele bedrijfsvoering en alle activiteiten tegen het licht te houden”, zegt Ineke Snijders, manager Kwaliteit, Arbo & Milieu bij Albron. De foodservice-organisatie onderneemt al ruim honderd jaar met oog voor mensen en de omgeving. Door aan te sluiten bij deze internationale richtlijn heeft Albron de stappen gestructureerd die ze had gezet om duurzamer te ondernemen. Ook zijn de MVO-inspanningen verder aangescherpt. Henk Voormolen van Albron: “Wij zijn bijzonder blij met deze mijlpaal en gaan volop door op de ingeslagen weg.”

De DHV ISO 26000 Koploperbokaal
De koploperbokaal is een initiatief van advies- en ingenieursbureau DHV om het toepassen van de ISO 26000-standaard in de praktijk te stimuleren. Vijf bokalen zijn beschikbaar voor de eerste organisaties in Nederland die de invoering van de richtlijn hebben voltooid (uiteraard onafhankelijk van het feit of DHV bij het implementatietraject betrokken is geweest). Voorwaarde daarbij is wel, dat er sprake moet zijn van een volledige implementatie in de gehele organisatie. Eerder ontvingen kantoorinrichter Aspa, bierbrouwer Bavaria en verhuisbedrijf Mondial Movers de DHV ISO 26000 Koploperbokaal.