In een toelichting op het DJSI World-lidmaatschap van de onderneming zei CEO Hans Wijers: Wij zijn er trots op dit bereikt te hebben. Akzo Nobel heeft een proces in gang gezet om een organisatie neer te zetten die aan de eisen van de toekomst voldoet. Wij zijn ervan overtuigd dat duurzaam ondernemen de sleutel is tot economisch succes nu en in de toekomst.
Maatschappelijke verantwoordelijkheid vormt een integraal onderdeel van onze groeistrategie en is een hoeksteen van ons besluitvormingsproces. Wijers zei verder: Met deze notering krijgt Akzo Nobel erkenning als toonaangevende onderneming op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het is ook een compliment aan onze 62.000 medewerkers wereldwijd, want door hun harde werk zijn we doorlopend in staat onze prestaties op het gebied van duurzaamheid te verbeteren.

In de DJSI World is de top 10% van de grootste ondernemingen ter wereld opgenomen, gemeten naar economische criteria, milieuaspecten en maatschappelijke maatstaven. De analyse, uitgevoerd door de SAM Group, is gebaseerd op een jaarlijkse beoordeling van algemene en industriespecificieke duurzaamheidscriteria. De indices verschaffen vermogensbeheerders betrouwbare en onafhankelijke benchmarks voor het beheer van hun duurzaamheidsportfolios.

De DJSI World telt meer dan 2.500 ondernemingen in 58 industriegroepen over de hele wereld. De chemische sector omvat dit jaar 87 ondernemingen, waarvan de beste tien – waaronder Akzo Nobel zijn opgenomen.

Akzo Nobels Corporate Social Responsibility Report 2004, The Path Ahead, is te vinden op www.akzonobel.com. Meer informatie over de DJSI, een volledige lijst met ondernemingen die hierin opgenomen zijn en een leidraad voor het beoordelings- en selectieproces is beschikbaar op de website www.sustainability-indexes.com.