De positie van Ahold als verantwoorde retailer is vandaag bevestigd met de opname in de Dow Jones Sustainability World Indices (DJSI).

De ranglijst is vandaag gepubliceerd en is het resultaat van de vooruitgang die Ahold de laatste jaren met haar Reshaping Retail-strategie heeft geboekt. Ahold scoorde in 2014 gemiddeld 75 (van 100) in de Food & Staples Retailing sector. Dit is een verbetering ten opzichte van de score van 74 vorig jaar, en verhoudt zich tot een sectorgemiddelde van 48. De hoogste score in de sector kwam uit op 76. Dit is het zesde achtereenvolgende jaar dat Ahold in de DJSI voorkomt.

Ahold scoorde op een paar punten erg hoog, onder andere op het gebied van ketenbeheer, CO2-uitstoot, afvalvermindering en de actieve bijdrage aan de gezondheid en veiligheid van de medewerkers in de vorm van diverse welzijns- en gezondheidsprogramma’s.

CEO Dick Boer: “Responsible retail is een fundamenteel onderdeel van onze Reshaping Retail-strategie. Deze erkenning is iets waar al onze 220.000 medewerkers trots op kunnen zijn. En dit sterkt ons alleen maar verder in onze geformuleerde ambities: beter voor de klant, beter voor de medewerker en beter voor de buur. Ieder dag weer.”

De Dow Jones Sustainability Indices zijn in 1999 gelanceerd als de eerste wereldwijde duurzaamheidsbenchmark. De indices volgen de prestaties van de belangrijkste ondernemingen in de wereld aan de hand van economische, sociale en milieucriteria. DJSI fungeren als benchmark voor beleggers die bij de samenstelling van de portefeuille duurzaamheidsaspecten meewegen. Ook bieden deze indices een effectief engagementsplatform voor ondernemingen die best practices op het gebied van duurzaamheid willen naleven.

Zie ook het bericht over de 2014 review.