Vanaf vandaag kunnen ondernemers en bedrijven hun start-upinitiatieven inschrijven voor de Blue Tulip Awards, de opvolger van de Accenture Innovation Awards. Met de naamsverandering wil Accenture de slagkracht van het grote start-upecosysteem van startende ondernemers, grote bedrijven, accelerators, investeerders en andere innovatiepartners verder vergroten en groei stimuleren. Op deze manier hoopt Accenture meer samenwerkingen aan te gaan om innovatie gezamenlijk naar een hoger niveau te tillen.

De Blue Tulip Awards erkennen en onderscheiden impactvolle innovaties uit binnen- en buitenland met het stimuleren en versnellen van innovatie als doel. Zowel startende ondernemers als grote bedrijven met start-upinitiatieven die jonger zijn dan drie jaar, kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de Blue Tulip Awards. Deelnemers registreren zich voor de volgende thema’s: Health, Nutrition, Living & Working, Security, Climate, Education, Mobility en Finance. Inschrijven kan tot en met 17 november 2019.

Uitgebreide workshops, expertadvies en trainingen

Deelnemers krijgen gedurende het Blue Tulip Awards-programma via het netwerk, bijeenkomsten en workshops inzichten en ondersteuning van vooraanstaande experts en organisaties binnen en buiten hun branche, die mogelijke nieuwe samenwerkingen initiëren en exposure creëren. Partners van de Blue Tulip Awards zijn onder andere Avanade, Dell EMC, Growth Tribe, Impacthub, Microsoft, nlgroeit, Oracle, PNO, Rockstart, Silicon Canals, Stibbe, SubTracers, Symbid, Techleaps.nl, TekDelta, The Next Web en YesDelft.

Het Nederlandse innovatie-ecosysteem

Kirsten Spahr van der Hoek, Innovation Lead bij Accenture Nederland: “Nu technologische ontwikkelingen onze economische structuur in rap tempo veranderen, spelen start-upinitiatieven een steeds belangrijker rol. Ze geven invulling aan een geheel nieuwe internationale markt: een die gebaseerd is op ondernemerschap, innovatie en daadkracht. Om innovatie naar een hoger niveau te tillen, wil Accenture het innovatie-ecosysteem intensiveren en meer samenwerkingen stimuleren. Daarom hebben we het acceleratorprogramma omgedoopt tot de Blue Tulip Awards. Op deze manier hopen we meer organisaties aan te moedigen zich aan te sluiten. Daarmee kunnen we gezamenlijk de impact van het ecosysteem vergroten door veelbelovende start-ups te verbinden met accelerators, investeerders en innovatiepartners.”

Irine Gaasbeek, Country Managing Director van Accenture Nederland: “Met het Blue Tulip Awards-acceleratorprogramma creëren we een groter innovatie-ecosysteem waarin nieuwe en veelbelovende initiatieven de begeleiding, kennis en hulp van professionals en experts krijgen om samen belangrijke uitdagingen aan te gaan op onderwerpen die invloed hebben op toekomstige generaties. Vaak zien bedrijven de huidige ontwikkelingen op het gebied van technologie als organisatorische uitdagingen, terwijl start-ups nieuwe technologie inzetten om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Door samen te werken, kunnen we de manier waarop we werken en leven, verbeteren en ons voorbereiden op de toekomst. Die verantwoordelijkheid hebben we allemaal.”

Belangrijke data

Alle ingezonden innovaties worden per thema beoordeeld door een ervaren jury bestaande uit branche-experts, opinieleiders, influencers en voorgaande winnaars van de Accenture Innovation Awards. De tijdlijn ziet er als volgt uit:

  • de inschrijvingstermijn voor innovaties loopt tot en met 17 november 2019;
  • 2 tot 10 december 2019: jurybijeenkomsten;
  • 14 januari 2020: bekendmaking van de top 25-innovaties per thema;
  • 14 februari 2020: bekendmaking van de top 10-innovaties per thema;
  • 13 maart 2020: bekendmaking van de top 5-innovaties per thema;
  • 17 april 2020: de finales van de Blue Tulip Awards vinden plaats tijdens de Accenture Innovation Summit. Na pitches van de finalisten worden de winnaars per categorie bekendgemaakt.