Aalberts investeert in nieuwe duurzame distributiecentra

Bron
Aalberts

Aalberts is gestart met de bouw van twee nieuwe duurzame distributiecentra in de Benelux. De totale gecombineerde investering van Aalberts voor de komende 4 jaar zal ongeveer EUR 60 miljoen bedragen in grond, gebouwen en uitrusting.

De investeringen ondersteunen en sturen de bedrijfsplannen, waardoor aandeelhouderswaarde op de lange termijn wordt gecreëerd. Zoals gepresenteerd tijdens de Capital Markets Day in december 2019, zal Aalberts de focus verder verfijnen door portfolio-optimalisatie en versnelling van onze organische groei- en innovatieplannen.

De bouw van het nieuwe distributiecentrum is gestart op onze bestaande locatie in Herentals, België, om de groei van de leidingsysteemactiviteiten te vergemakkelijken, gecombineerd met verbeterde efficiëntie van de supply chain en lay-out. Uitgerust met zonnepanelen, warmtepompen en vloerverwarming, zal dit distributiecentrum zeer energie-efficiënt zijn. De voormalige distributiesite zal worden getransformeerd om onze productiecapaciteit uit te breiden en nieuwe technologieën te implementeren.

De bouw van een nieuw productie- en distributiecentrum, kantoor en academie is ook gestart voor de hydraulische stroomregeling van Aalberts in Almere, Nederland. Deze ultramoderne, duurzame (BREEAM) faciliteit stelt ons in staat om onze klanten nog beter te bedienen, onze productie- en supply chain te stroomlijnen en te verbeteren en meer efficiëntie en groei te bereiken. De nieuwe locatie zal de productie van de innovatieve druk- en opslagtechnologie voor de snelgroeiende milieuvriendelijke bouwmarkt vergemakkelijken. De Hydronic Flow Control Academy van Aalberts zal worden gebruikt om onze partners, installateurs en gebouweigenaren te trainen in het realiseren van het hoogste niveau van energie-efficiëntie in gebouwen.

Share Button