a.s.r. real estate start pilot met elektrische deelauto’s van Amber

a.s.r. real estate gaat een samenwerking aan met Amber, het gebruikersplatform voor elektrische deelauto’s. Hiervoor tekenden beide partijen een overeenkomst. a.s.r. real estate verzorgt de parkeerplaatsen en bijbehorende elektrische laadpalen bij kantoorgebouw Willemswerf op Boompjes 40 in Rotterdam. Amber levert de elektrische auto’s. Door het aanbieden van deze dienst kan het woon-werkverkeer van de huurders van Willemswerf met de eigen auto worden teruggedrongen. En daarmee sluit deze samenwerking goed aan bij de duurzaamheidsambities van a.s.r.

Het kantoorgebouw Willemswerf wordt een hub-locatie voor iedereen die een abonnement bij Amber heeft, want de elektrische auto’s zijn ook beschikbaar voor niet-huurders. Voor de huurders van Willemwerf is het een extra service bij hun huurovereenkomst. Iedereen die een auto reserveert, krijgt van Amber de garantie dat er een auto klaar staat. De auto mag ook op een andere hub locatie van Amber worden ingeleverd. Door het gebruik van de auto’s van Amber wordt de behoefte om een eigen auto te hebben veel kleiner.

Pieter Vandeginste, fund director van het ASR Dutch Mobility Office Fund: “Amber heeft een prachtig concept ontwikkeld waardoor je niet op comfort hoeft in te leveren, maar wél je steentje bijdraagt aan duurzame mobiliteit. We hopen dan ook van harte dat deze pilot slaagt en er in de toekomst bij meer van onze kantoren deelauto’s van Amber komen te staan.”

Steven Nelemans, CEO van Amber: “Wat telt, is dat je vanaf je werk naar een afspraak kunt rijden op het moment dat je wilt. Met onze 100% elektrische deelauto’s kan dat, zonder hoge bijtelling, CO2-uitstoot en parkeerproblemen. Je hebt alleen onze app nodig en een rijbewijs. We verwachten een snelle groei van onze hub-locaties, dus het gemak zal alleen maar groter worden.”

Willemswerf

Het karakteristieke gebouw met de diagonale knik is in de jaren ’80 ontworpen door de Amsterdamse architect Wim Quist als hoofdkantoor voor Nedlloyd. Nadat Nedlloyd in 2005 werd overgenomen door Maersk verloor Willemswerf de status van hoofdkantoor. De afgelopen jaren is het kantoor gemoderniseerd tot een full service multi-tenant gebouw met behoud van het oorspronkelijk karakter. Het gebouw heeft 18 etages en een verhuurbaar vloeroppervlak van circa 37.000 meter.

Share Button