Het verbeteren van de duurzaamheidsinspanningen van je restaurant heeft als duidelijk voordeel dat het de CO2-uitstoot en het afval vermindert. Maar het verbeteren van de duurzaamheid in je restaurant kan je ook helpen milieubewuste klanten aan te trekken, waardoor je doelgroep wordt vergroot. We raden je daarom aan om je duurzaamheid van je restaurant te vergroten met de volgende tips!

  1. Vermijd materialen voor eenmalig gebruik

Het vervangen van plastic voor eenmalig gebruik en wegwerpartikelen door duurzamere verpakkingen of artikelen die je kunt hergebruiken is een fantastische manier om de duurzaamheid in je restaurant te vergroten. Stel dat je momenteel piepschuim-afhaalbakjes, papieren servetten en plastic bestek en rietjes gebruikt. Klanten aanmoedigen om hun eigen herbruikbare voedselcontainers mee te nemen zou een geweldige manier zijn om de hoeveelheid afval die je produceert te verminderen. Je kunt ook voor herbruikbare rietjes, bestek en servetten zorgen, zodat je niets weggooit.

  1. Start een seizoensmenu

Seizoensvoedsel is meestal duurzamer voedsel, omdat voedsel dat in je omgeving in het seizoen is, niet zo ver hoeft te reizen. Bederfelijke producten (zoals vers fruit en groenten) moeten per vliegtuig reizen om ervoor te zorgen dat ze hun bestemming bereiken voordat ze bederven. Door te kiezen voor seizoensingrediënten die bij je in de buurt (of in ieder geval dichter bij je in de buurt) worden geteeld, kun je de behoefte aan vliegreizen verminderen en kun je genieten van een milieuvriendelijker menu.

  1. Plaats recyclingbakken

Een van de eenvoudigste manieren om afval te verminderen en duurzamer te zijn in je restaurant, is het opzetten van een beter afvalbeheersysteem. Je belangrijkste doel moet zijn om al het recyclebare materiaal uit de stortplaats te houden. Zet een recyclingstation op met behulp van de producten van Horecagemak en zorg ervoor dat alle recyclebare verpakkingen op de juiste manier worden weggegooid. Controleer je plaatselijke regelgeving om erachter te komen wat je moet scheiden en hoe je het moet voorbereiden.

  1. Verlaag je water- en energieverbruik

Houd het energieverbruik van je restaurant gedurende een maand in de gaten en breng vervolgens maandelijks kleine wijzigingen aan om dat aantal te verlagen. LED-lampen zijn tot 80% efficiënter dan TL- of gloeilampen, dus het vervangen van lampen is een eenvoudige oplossing. Je kunt ook kranen installeren met een bewegingssensor om waterverspilling te voorkomen. Het installeren van energiezuinige apparaten in je keuken kan ook een belangrijke rol spelen bij het terugdringen van je uitstoot.

  1. Verminder voedselverspilling

Een andere essentiële manier om de duurzaamheid in restaurants te verbeteren is het terugdringen van voedselverspilling. Als je merkt dat er veel niet opgegeten voedsel achterin het huis arriveert nadat je klanten hebben gegeten, kun je proberen iets kleinere porties te serveren. Als je overtollige ingrediënten heeft die op het punt staan ​​te bederven, kun je deze doneren aan een plaatselijke voedselbank, zodat er niets wordt weggegooid. Eventueel kun je ze ook aanbieden op Too Good To Go, een handige app om voedselverspilling tegen te gaan terwijl je bovendien nog wat geld ontvangt.