Ook als ondernemer die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, moet je je kunnen verplaatsen. Het openbaar vervoer is niet altijd de meest praktische keuze om aan je zakelijke verplichtingen te voldoen. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om elektrisch auto te rijden en daardoor een veel kleinere ecologische voetafdruk achter te laten. Deze kun je ook gewoon leasen, bijvoorbeeld met operational lease of door financial lease zakelijk te gebruiken. Maar welke elektrische leaseauto is een goede keuze voor jou? We bespreken vier uitstekende opties voor een elektrische leaseauto in verschillende klassen.

Tesla Model 3

De Tesla Model 3 is een leider in de wereld van elektrische auto’s met zijn indrukwekkende rijbereik, baanbrekende technologie en snelle acceleratie. Het is een uitstekende keuze voor duurzame ondernemers die het budget hebben voor het lease van een luxe elektrische auto. De Tesla Model 3 is met een gemiddeld rijbereik van 400 kilometer per oplaadbeurt ook geschikt voor lange ritten en zakelijke reizen. Ook omdat Tesla een uitgebreid Supercharger-netwerk heeft, waardoor lange afstanden zonder problemen kunnen worden afgelegd. Het interieur is van de Model 3 is minimalistisch, maar wel voorzien van een groot aanraakscherm en de auto biedt met een Autopilot-functie een voorproefje van autonoom rijden. De Model 3 is een populaire keuze onder ondernemers die streven naar zowel prestaties als milieubewustzijn.

Hyundai Kona Electric

De Hyundai Kona Electric is een compacte SUV en is een uitstekende keuze voor duurzame ondernemers die zowel comfort als efficiëntie willen. De Kona heeft een ruim interieur, een indrukwekkend rijbereik en biedt naast een veelzijdige rijervaring ook een aantrekkelijk design. Het is een elektrische auto die zich goed leent voor zowel het stadsverkeer als het afleggen van langere afstanden. De Kona Electric is voorzien van moderne technologieën en biedt verschillende rijmodi om je rijervaring aan te passen.

Skoda Citigo-e iV

Wil je goedkoop een auto leasen? De Skoda Citigo-e iV is een compacte en betaalbare elektrische stadsauto. Hoewel zijn rijbereik iets beperkter is dan sommige andere elektrische auto’s, maakt zijn compacte formaat en wendbaarheid hem perfect voor korte ritten in drukke steden. Dit maakt het een uitstekende keuze voor duurzame ondernemers die voornamelijk binnenstedelijke ritten maken en die op zoek zijn naar een elektrische auto die gemakkelijk te manoeuvreren is en parkeerproblemen minimaliseert. Ondanks zijn vriendelijke prijskaartje biedt de Citigo-e iV moderne functies en een comfortabel interieur.

Hyundai Ioniq 5

De Hyundai Ioniq 5 onderscheidt zich door zijn innovatieve design en geavanceerde technologie. Hij heeft een ruim en flexibel interieur en biedt comfort en praktische bruikbaarheid, zeker ook voor zakelijk gebruik. Het indrukwekkende rijbereik van de Ioniq 5 maakt lange ritten probleemloos mogelijk, terwijl de snellaadopties ervoor zorgen dat je snel weer de weg op kunt. Bovendien beschikt deze auto over bidirectioneel laden, wat betekent dat je de auto kunt gebruiken om energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet, wat interessant kan zijn voor duurzame ondernemers met een focus op energie-efficiëntie.

Het leasen van een elektrische auto in verschillende klassen stelt je als ondernemer in staat om een auto te kiezen die past bij je specifieke behoeften en budget, terwijl je een positieve impact maakt op het milieu door voor elektrisch rijden te kiezen. Elk van de hier beschreven elektrische auto’s biedt zijn eigen voordelen voor duurzame ondernemers en kan een uitstekende keuze zijn. Welke elektrische auto past bij jou?