Duurzaam ondernemen staat op de prioriteitenlijst van ontzettend veel bedrijven. Uit onderzoek van MVO Nederland in 2020 blijkt dat ruim 80% van de bedrijven door de coronacrisis kansen ziet om duurzaam te ondernemen. Het nieuwe normaal moet een duurzaam normaal worden. Dat betekent naast duurzaam ondernemen ook het duurzaam inrichten en verzorgen van je bedrijfspand. Als je dit doet, zorg je voor een groene reputatie én draag je bij aan het milieu. Hoe je voor een duurzaam bedrijfspand zorgt? Bekijk de 4 tips!

1. Laat de gevels reinigen

Binnen een duurzaam bedrijfspand wil je zo min mogelijk energie verbruiken. Vaak gaat veel warmte verloren via het dak, de vloer en de gevel. Zijn de buitenmuren van je bedrijfspand poreus? Dan is het een goed idee om deze te behandelen. Zo voorkom je dat er warmte via de buitenmuren verloren gaat en je daardoor energie verspilt. Een professionele partij, zoals Prova Reiniging, kan je gevel reinigen en daarna impregneren. Vooral dat laatste is van belang. Als de gevel is geïmpregneerd, houdt het minder vocht vast en laat het minder vocht door. Aan het einde van de maand zul je zien dat je energierekening lager is! De kosten van de gevelreiniging verdienen zich daarmee snel terug. Van gevelreiniging Rotterdam tot aan Enschede, Prova Reiniging reinigt door heel Nederland.

2. Goede isolatie voor lagere maandlasten

Goede isolatie is ontzettend belangrijk, en wel om 2 redenen: goede isolatie is duurzaam en zorgt voor lagere maandlasten. Het is van belang om je dak, wanden en vloeren te isoleren. Underlayment platen zijn bijvoorbeeld perfect voor de isolatie van dragende vloerconstructies en wanden. Ook dubbelzijdige ramen en het dichten van tochtgaten- en kieren dragen bij aan minder warmteverlies.

3. Energie: ga er zuinig mee om

Het moge duidelijk zijn dat je zuinig met energie moet omgaan om duurzaam te kunnen ondernemen. Naast het beperken van energieverlies, kun je ook kiezen voor het beperken van het gebruik van energie. Dat doe je bijvoorbeeld met verlichting. LED verlichting is de duurzaamste verlichting op het moment. LED verlichting gaat ongeveer 15 jaar mee en verbruikt minder energie. Een andere manier om zuinig om te gaan met energie is het controleren op sluipverbruik. Sluipverbruik zijn apparaten die op stand-by staan en daardoor alsnog stroom verbruiken. Zet apparaten dus zoveel mogelijk uit.

4. Gebruik duurzame interieur materialen

Ook voor de inrichting van je bedrijfspand zijn voldoende duurzame oplossingen te vinden. Denk aan het maken van een bewuste keuze voor het materiaal dat in de inrichting wordt gebruikt. Schaf dus meubels aan die gemaakt zijn van circulaire materialen en materialen die lang meegaan. Denk aan het gebruik van douglas hout, een houtsoort dat 10 tot 15 jaar meegaat.

Nu je alle tips hebt gelezen, wensen we je veel succes met het verduurzamen van je bedrijfspand!