4 tips om energie te besparen op het horeca terras

Met de zomer voor de deur, zoeken we massaal het terras weer op. Op het terras valt nog een flinke inhaalslag te maken wat betreft energiebesparing. Daarom geeft Homint, leverancier van van horeca terrasmeubilair, vier handige tips om ondernemers op weg te helpen.

Tip 1: kies voor terrasverwarming met bewegingssensor

Eerlijk is eerlijk: terrasverwarming is eigenlijk onmisbaar op Nederlandse terrassen. Zodra het ’s avonds afkoelt, wilt u uw gasten niet in de kou laten zitten. Terrasheater, zowel op gas als elektrisch, zijn dan ook standaard op ieder terras te vinden om voor een aangename temperatuur te zorgen. Binnen enkele seconden warmt de heater op en houdt gasten binnen de stralingsbundel goed warm. Wat veel ondernemers zich niet beseffen, is dat terrasheaters de grootste energieverbruikers op het terras zijn. Nog te vaak blijven terrasheaters onnodig lang aanstaan zodra gasten het terras verlaten. Een terrasheater houdt de lucht niet continu warm, alleen gasten binnen de stralingsbundel profiteren van de warmte. Om te voorkomen dat uw terrasheater onnodig aanstaat, is het slim om te kiezen voor een terrasverwarming met bewegingssensor. De heater komt dan alleen in actie als het écht nodig is. Daarmee kunt u flink wat energie besparen!

Tip 2: verwarmde terraskussens

Gloednieuw op het terras: verwarmde terraskussens. Deze kussens kunnen terrasheaters volledig vervangen. Zo slaat u als ondernemer twee vliegen in één klap. Uw gasten zitten niet alleen comfortabel maar ook nog eens aangenaam warm. De werking van de terraskussens is zeer effectief en simpel. Zodra een gast gaat zitten, gaat het verwarmde kussen aan en zorgt direct voor verwarming. Er gaat hierbij geen warmte verloren aan de buitenlucht.

Tip 3: maak gebruik van ledverlichting

Om het terras goed in de spotlights te zetten, laten veel ondernemers de terrasverlichting de hele dag door branden. Ook wanneer het eigenlijk niet nodig is. Hiermee hopen ze de aandacht van de voorbijkomende gast te trekken. Een energiebesparende oplossing is om gebruik te maken van ledverlichting. Het energieverbruik wordt zo aanzienlijk lager en uw terras staat nog steeds goed in de spotlights.

Tip 4: zorg voor instant sfeer en warmte  

Last but not least: kleed het terras sfeervol aan met warme bondjes, plaids, kussens, sfeerhaarden en knapperende vuurkorven. Hiermee creëert u niet alleen instant sfeer, ook uw gasten blijven lekker warm zonder energie te verbruiken. Het hele terras krijgt een uitnodigende uitstraling dankzij de gezellige sfeer. Bovendien blijven uw gasten langer zitten. Tel uit uw winst!

Foto: Pixabay

Share Button