3 redenen om zakelijk een elektrische fiets aan te schaffen

Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om met de fiets naar het werk te gaan. Het gaat dan niet per sé om mensen die van een gewone fiets overgaan naar een elektrische fiets, veel mensen kiezen er juist voor om de auto of het openbaar vervoer vaker te laten staan en met een elektrische fiets naar het werk gaan. En dat is een goede ontwikkeling, want op de fiets naar je werk heeft veel voordelen ten opzichte van de auto of het openbaar vervoer. In dit artikel zetten we 3 redenen uiteen om zakelijk een e-bike aan te schaffen.

Nooit meer in de file

Voor sommigen onder ons is de afstand van huis naar het werk nét ietsje te ver om het met de gewone fiets te kunnen overbruggen. Het kost je simpelweg te veel tijd en energie. Een e-bike biedt dé oplossing. Werk je tot 25 km van huis, dan is de afstand prima met een e-bike te overbruggen. Met de elektrische fietsen van Bikester.nl ben je er met gemak binnen een uurtje. Bovendien rijd jij met de fiets de file, waar je anders in had gestaan, zomaar voorbij. En daardoor kan het zomaar zijn dat je met de fiets zelfs sneller bent dan met de auto. Maar ook sneller dan het Openbaar Vervoer waar je regelmatig te maken hebt met vertragingen.

Gezonder en productiever

Fietsen heeft voor jou enorm veel gezondheidsvoordelen. Door elke dag met de fiets naar het werk te gaan

  • zal je weerstand verbeteren
  • word je minder snel ziek
  • slaap je beter
  • heb je meer energie waardoor je productiever bent
  • kun je je beter focussen op je werk
  • val je af
  • heb je minder snel last van stress, depressies of burn-out

Uit onderzoek blijkt dat mensen die met de auto of het openbaar vervoer komen meer stress ervaren. Als je met de fiets naar het werk gaat heb je geen last van file of vertragingen en daardoor heb je ook minder stress waardoor je de dag productiever start. Buiten zijn geeft je lichaam een energieboost. Het stimuleert de focus en geeft je energie voor de rest van de dag.

Ook als voordeel voor de werkgever

Dit zijn dus niet alleen fijne voordelen voor jou als werknemer. Als jij, als werkgevers, je werknemers stimuleert om op de fiets naar het werk te komen, dan brengt dat enorm veel voordelen met zich mee. Je hebt productievere werknemers die vol energie aan het werk gaan. Je hebt minder te maken met ziekteverzuim. Het verbetert de sfeer en de dynamiek op de werkvloer. En een hogere arbeidsproductiviteit en een contanter team levert dan ook meer omzet op.

Als de algehele gezondheid van werkend Nederland erop vooruit gaat dan brengt dat ook een maatschappelijk voordeel met zich mee. De druk in de gezondheidszorg gaat omlaag en dat ga jij weer voelen in je portemonnee als dan ook de premies weer omlaag kunnen.

Voor een duurzame wereld

Als je ervoor kiest om op de fiets naar het werk te gaan draag je bij aan een duurzamere wereld. Een automobilist neemt 7x zoveel plek in als een fietser. Een geparkeerde auto neemt 8x zoveel plek in dan een fiets in een fietsenrek. Ook is de CO2-uitstoot veel lager als je er dagelijks voor kiest om met de fiets naar het werk te gaan.

Hoe minder auto’s er op de weg zijn, hoe minder vervuiling. Je bent dus extra goed bezig wanneer je met de fiets naar het werk gaat. Niet alleen voor jezelf, ook voor je werkgever én voor de wereld.

 

Share Button