Veel bedrijven zijn al bezig met duurzaam ondernemen. Het brengt tenslotte een aantal voordelen met zich mee: de vraag naar duurzame producten en diensten stijgt, dus door duurzaam te ondernemen komt er al snel meer geld in het laatje. Maar dat niet alleen. Door bijvoorbeeld circulaire grondstoffen te gebruiken of te besparen op energieverbruik, maak je het kostenplaatje ook nog eens lager. Een andere, niet geheel onbelangrijke reden, is dat bedrijven zelf ook graag maatschappelijk verantwoord willen ondernemen. 2 bedrijven die dat echt laten zien, zijn Ferex rijplaten en Lanova laadpalen.

Een duurzame bouwplaats

Op de bouwplaats worden veel materialen gebruikt en zijn het aantal logistieke bewegingen ontelbaar. De perfecte plaats dus om te innoveren op het gebied van duurzaamheid. En dat is precies wat Ferex heeft gedaan. Het bedrijf heeft composiet rijplaten ontwikkeld voor het aanleggen van tijdelijke wegen en bouwplaatsen. Het is een lichtgewicht materiaal, namelijk glasvezelversterkt kunststof. Op het gebied van duurzaamheid brengt het veel voordelen met zich mee:

  1. De levensduur van een composiet rijplaat is 15 jaar
  2. Composiet is een recyclebaar materiaal
  3. Beschadiging van de ondergrond is dankzij optimale belastingspreiding minimaal
  4. Grondbewerking, zoals een puin- of zandbed, is niet nodig
  5. Restauraties na verwijderen van de rijplaten zijn niet nodig

Ondanks het lichte gewicht, kunnen de rijplaten zwaar vervoer prima verdragen. Dat maakt dat de composiet rijplaten toepasbaar zijn in diverse sectoren. Denk aan de evenementensector, weg- en waterbouw of bij kraan opstelplaatsen. Ben je in één van die sectoren werkzaam als site engineer? Rijplaten of draglineschotten huren bij Ferex behoort dan zeker tot de duurzame opties.

Groen laden voor werknemers en klanten

Steeds meer mensen rijden met een elektrische auto. Zo is er vast ook een groot aandeel werknemers en/of klanten dat met een elektrische auto rijdt. Elektrisch rijden is het toppunt van duurzaamheid. Maar de nieuwe laadpaal van Lanova is dat ook. Het bedrijf heeft een slimme laadpaal ontwikkeld en op de markt gebracht. Deze herkent groende stroom en laadt daar ook de auto mee op. Een ander bijkomend voordeel is dat het niet uitmaakt of je de laadpaal bij je bedrijf of de laadpaal aan huis bij de werknemer laat plaatsen. In beide gevallen is zakelijk laden een optie. Dat wordt mogelijk gemaakt door een optioneel Service & Connect pakket. Met dit pakket is het voor je werknemer mogelijk om thuis te laden, én ontvang je als werkgever een handig overzicht van de laadsessies. Zo weet je precies wat je werknemer bij je kan declareren.