Vandaag bestaat de Nederlandse Portaal voor duurzaam beleggen, sparen en lenen 15 jaar! Van der Molen Environmental Internet Services lanceerde namelijk op 10 maart 2000 de website www.duurzaam-beleggen.nl . Deze website was daarmee het eerste Nederlandse online platform op dit gebied.

In het jaar 2000 was het door Nederlandse particulieren geplaatst vermogen in duurzame spaarproducten en beleggingsfondsen ruim 4 miljard euro. In de periode tot en met 2013 (het laatste peiljaar) groeide dit tot een omvang van ruim 25 miljard euro met een marktaandeel van 5,9%. (bron: VBDO). Gezien de jaarcijfers van alleen al de ‘puur’ duurzame banken (ASN Bank en Triodos Bank) over 2014, zal deze groei zich ongetwijfeld verder voortzetten.

Het onderwerp ‘duurzaam beleggen en sparen’ geniet ook onverminderd een grote belangstelling. Elke grootbank biedt duurzame producten aan en het is veel in het nieuws. Vooral ook gestimuleerd door de bankencrisis en de verhoogde belangstelling voor duurzaamheid waaronder klimaatverandering. “Put your money where your mouth is’ is dan ook een veel gehoorde uitspraak.

De website heeft in al die jaren van bestaan een zeer compleet nieuwsarchief opgebouwd met meer dan 2.000 nieuwsberichten. Van der Molen Environmental Internet Services zal ervoor zorgen dat de website ook in de toekomst het online loket zal blijven voor achtergrond informatie, actualiteit en productoverzichten.