Uit het record aantal van 743 inzendingen heeft Rabobank dertien ondernemers genomineerd voor de Herman Wijffels Innovatieprijs 2013. De genomineerden strijden met elkaar om de Innovatieprijs en de Publieksprijs. Dit jaar wordt voor de eerste keer een aparte prijs toegekend voor een innovatie in de categorie ‘zorg en welzijn’. De nominaties, afkomstig uit verschillende sectoren en alle delen van Nederland, tonen de innovatiekracht van Nederland.

In de afgelopen elf jaar is de Herman Wijffels Innovatieprijs uitgegroeid tot dé stimuleringsprijs voor duurzame innovatie in Nederland.  Jaarlijks biedt deze prijs ondernemers de kans om hun duurzame innovaties ook daadwerkelijk te realiseren. Naast een geldbedrag en erkenning, stelt de coöperatieve bank haar kennis en netwerk beschikbaar voor deze duurzame en innovatieve ondernemers. 

Prijsuitreiking

De komende weken beoordeelt een deskundige jury onder voorzitterschap van Rabobank bestuursvoorzitter Piet Moerland de nominaties. Op 7 november maken Herman Wijffels en Piet Moerland de winnaars bekend en reiken zij de prijzen uit. In totaal is er 155.000 euro aan prijzengeld beschikbaar. 

Publieksprijs

Evenals voorgaande jaren wordt de winnaar van de publieksprijs (5.000 euro) gekozen door het publiek. De publieksprijs wordt mogelijk gemaakt door Teckle.nl. Vanaf medio oktober kan iedereen zijn stem uitbrengen via www.stemhwi2013.nl .

Extra prijs ‘zorg en welzijn’

Jaarlijks brengen ondernemers innovaties in die een bijdrage leveren aan duurzame ontwikkeling in de sector ‘zorg en welzijn’. Gegegeven het maatschappelijk belang van deze sector en het belang van innovatie in deze sector, wordt vanaf 2013 een extra prijs van 50.000 euro toegekend in de categorie ‘zorg en welzijn’. 

Jury Herman Wijffels Innovatieprijs 2013

De jury van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2013 wordt gevormd door: mevrouw prof.dr. J.M. Cramer (directeur Utrecht Sustainability Institute), de heer prof.dr.ir. A.A. Dijkhuizen (voorzitter raad van bestuur Wageningen Universiteit en Researchcentrum), mevrouw C. Hilders (medisch specialist Reinier de Graaf Groep), mevrouw dr. C.M. Hooymans (lid van de raad van bestuur TNO),  de heer M. ten Houten (ondernemer en oprichter van Ilse Media Group), de heer M. Leeftink (directeur-generaal Ondernemen & Innovatie van het Ministerie van Economische Zaken), heer J. Maljers (zorgondernemer),

Juryvoorzitter is dr. P.W. Moerland, bestuursvoorzitter van Rabobank Nederland.

 Voor meer informatie, ga naar www.rabobank.nl/innovatieprijs, of  Teckle.nl of stem voor de Publieksprijs via www.stemhwi2013.nl