Renault Group richt met de The Future is NEUTRAL een nieuwe entiteit op die volledig gewijd is aan het realiseren van een circulaire economie in de automobielindustrie. Het autoconcern brengt in The Future is NEUTRAL bestaande industriële en technologische expertise en activa van de groep en haar partners samen onder een dak. De nieuwe onderneming van Renault Group is het eerste bedrijf dat actief is in de complete waardeketen van de circulaire economie van de automobielindustrie, en stelt zich ten dienste van alle spelers in de automobielsector, ook buiten de Renault Group.

De huidige energietransitie wordt gekenmerkt door schaarste aan hulpbronnen en inflatie van de grondstofprijzen. The Future is NEUTRAL zal meer technologische en industriële oplossingen ontwikkelen dankzij de expertise van haar dochterondernemingen en haar netwerk van reeds actieve partners. De nieuwe entiteit van Renault Group stelt de auto-industrie in staat om het aandeel van gerecyclede materialen voor de productie van nieuwe voertuigen aanzienlijk te vergroten. Momenteel bestaat uit een voertuig uit slechts 20 tot 30% gerecyclede materialen uit alle industrieën.

Op korte termijn poogt The Future is NEUTRAL haar bestaande activiteiten te laten groeien met een specifiek bedrijfsmodel en door nieuwe kansen te ontwikkelen met de auto-industrie. Dit alles met als doel dat de bedrijfsportefeuille tegen 2030 een omzet van meer dan € 2,3 miljard2 realiseert en een operationele marge van meer dan 10%2. The Future Is NEUTRAL heeft een leiderspositie op zowel industrieel als Europees niveau voor ogen in de circulaire automotive economie.

Om de ontwikkeling te versnellen en zijn leiderschap in een snelgroeiende markt te versterken stelt The Future Is NEUTRAL een deel van zijn kapitaal beschikbaar aan externe investeerders met het oog op gezamenlijke financieringen ter waarde van circa € 500 miljoen tot 2030.

Luca de Meo, CEO van Renault Group, zegt: “Vandaag zetten we een volgende stap in onze historische toewijding voor een circulaire economie. Onze dochterondernemingen Gaia, Indra en Boone Comenor, evenals de Refactory in Flins, hebben al aangetoond dat we in staat zijn om activiteiten te genereren die economische, sociale en ecologische waarde creëren gedurende de hele levenscyclus van het voertuig. Op basis van deze ervaring en de overtuiging van het potentieel van deze activiteiten, versnellen en creëren we The Future Is NEUTRAL, dat al onze industriële en technologische troeven samenbrengt, evenals ons netwerk van strategische partners. De missie: groei realiseren met ambitieuze strategische plannen en nieuwe verkooppunten door de auto-industrie – geconfronteerd met de klimaatuitdaging, nieuwe wettelijke vereisten en toenemende druk op hulpbronnen – closed-loop recyclingoplossingen aan te bieden, dat wil zeggen van auto tot auto. Het is onze ambitie om de volgende stap te bereiken met recycling en Europees leider te worden in de circulaire auto-economie.”