Staatssecretaris Mona Keijzer opent Kristal-event 2020: 20 jaar MVO in Nederland

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) opent het Kristal-event 2020, waarin wordt stilgestaan bij twintig jaar maatschappelijk verantwoord ondernemen in Nederland. Het evenement vindt dit jaar online plaats op dinsdag 17 november van 10:00-11:30 uur. Onder leiding van dagvoorzitter Donatello Piras gaan sprekers in op twintig jaar MVO in Nederland, transparant rapporteren ten tijde van Covid-19 en toekomstperspectieven in het licht van mondiale uitdagingen.

De sprekers zijn dit jaar Marco van der Vegte (voorzitter NBA), Mariëtte Hamer (voorzitter SER), Herna Verhagen (ceo Post NL), Joop Joost Hietbrink (Sustainalize), Laura van Geest (voorzitter AFM), Jabine van der Meijs (cfo Royal Schiphol Group), Jan Peter Balkenende (voorzitter DSGC), Claudia Kruse (Managing Director Global Responsible Investment & Governance), Petri Hofsté (lid RvC verschillende organisaties en jurylid Kristalprijs) en Monika Milz (juryvoorzitter Kristalprijs).

Het evenement vindt plaats in de Glazen zaal in Den Haag en kan bekeken worden via een livestream. De interactieve opzet van het programma biedt volgens de organisatie “volop de gelegenheid” om vragen te stellen.

Het evenement wordt georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, RVO en de NBA, met een bijdrage vanuit het Nationaal Sustainability Congres.

Onderzoek 20 jaar MVO / duurzaam ondernemen

In december 2000, dit jaar dus 20 jaar geleden, bracht de SER een eerste advies uit aan de overheid over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) of duurzaam ondernemen. Dit advies, getiteld ‘De winst van waarden’, is veel geraadpleegd en geldt als de basis voor het MVO-beleid van de overheid. Sustainalize heeft (als organisator van Nationaal Sustainability Congres) door middel van een enquête een onderzoek uitgevoerd onder de Nederlandse duurzaamheidsmanagers naar de belangrijkste trends de afgelopen 20 jaar en de verwachtingen voor de toekomst. Tijdens dit event presenteert Joop Joost Hietbrink van Sustainalize de resultaten en bespreekt deze met Mariëtte Hamer (voorzitter SER) en Herna Verhagen (CEO PostNL).

Bekijk het volledige programma en meld je aan!

Share Button