Partnernieuws Neleman Organic Vineyards

Neleman wijnen zijn biologische wijnen die zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en toevoegingen worden gemaakt. Want hoe oorspronkelijker en mooier de natuur, hoe oorspronkelijker en mooier de wijn.

Duurzaamheid zit in onze genen. Voor elke 173 flessen wijn die we maken planten we een boom in het Parque Natural de las Hoces del Cabriel. Dit helpt de CO2 uitstoot te verminderen, het vergroot de biodiversiteit en herstelt het lokale landschap in de meer natuurlijke staat. We gebruiken alleen (natuur)kurk om onze flessen af te sluiten en we zamelen kurken ook weer in voor hergebruik.

We zijn zuinig op onze unieke druiven, de wijngaarden en de natuur er omheen. En we zetten ons actief in om uitstervende druivensoorten te redden van de ondergang. Een mooi voorbeeld is de bijna uitgestorven verdil druif. Daar was nog maar 50 hectare van aangeplant toen wij die voor de ondergang hebben behoed. Gelukkig maar want de verdil druif levert een fantastische wijn met een unieke smaak. Die we nu dus nog gewoon kunnen proeven in verschillende Neleman wijnen.

Voor het milieu is het heel belangrijk om de kurkeik en kurkeikbossen te beschermen. Daarom kiezen wij nog steeds voor kurk รฉn zijn wij ook de eerste met moderne, revolutionaire kurken. Hebben we een kurkretourprogramma en bezorgen we onze wijn standaard zo duurzaam mogelijk.

Wist je dat wijn geklaard wordt met o.a. kippeneiwit? Dat kan anders, dachten wij. Daarom worden al onze wijnen geklaard met een plantaardig eiwit, verkregen uit erwten. Lekker vegan friendly!