Partnernieuws LimeGreen®

Met LimeGreen® kunnen we kunstgras een duurzame positie geven in de Landscaping en Play markt! Kunstgras waarvoor minder grondstoffen nodig zijn, wat energiezuiniger geproduceerd kan worden én hoogwaardige recycling mogelijk maakt. Waardebehoud is onderdeel van onze ONE-DNA™ productstrategie. Een onvermijdelijk stap met het oog op essentiële verduurzaming in het komende decennium.

ONE-DNA™ kunstgras

LimeGreen ONE-DNA™ kunstgras is circulair kunstgras. Dat betekent dat ons kunstgras na productie en gebruik volledig gerecycled kan worden. Zonder waardeverlies en mét de zuiverheid van de oorspronkelijk grondstof. Ons kunstgras wordt dus verwerkt tot nieuwe, hoogwaardige PE-producten, zoals bijvoorbeeld nieuw kunstgras. Deze circulaire oplossing is mogelijk door de unieke samenstelling van ons kunstgras!

Bewezen Circulair

Als onafhankelijk test- en certificeringsinstituut heeft SGS Intron de samenstelling en eigenschappen van het materiaal-dna onderzocht. De conclusie is dat ons kunstgras volledig – dus zowel de vezel als de backing – kan worden hergebruikt in nieuwe, hoogwaardige toepassingen. Zo voorziet ons duurzame product geheel in waardebehoud. En daarmee kwalificeert SGS Intron LimeGreen® kunstgras als circulair.

Partners

Door voortgaande technologische innovatie, door slimme uitvoering en ondernemende samenwerking met onze partners Ten Cate, als leverancier van de kunstgrasvezel en Condor, een van de grootste fabrikanten van kunstgras zetten we internationaal de nieuwe standaard in landschapskunstgras!