Partnernieuws Ekopac

Onze overtuiging

Ekopac gelooft dat de wereld duurzame verpakkingen nodig heeft die bijdragen aan een circulaire economie. Wij zijn ervan overtuigd dat kunststof ook op een duurzame manier kan worden ingezet.

Onze missie voor iedere verpakking is dat deze uniek, consument vriendelijk en duurzaam is.

Ons strijdplan

Wij voegen waarde toe aan de producten van onze klanten door een duurzame verpakking te ontwikkelen met een circulaire mindset. Alles wat we doen vanuit Ekopac is van positieve invloed op het welzijn van mens & milieu.

Onze aanpak

Rethink

Met onze circulaire kijk op kunststof verpakkingen analyseren we jouw verpakkingsvraag en definiëren de impact op het milieu. We beoordelen hoe we jouw reeds bestaande of nog te ontwikkelen verpakking kunnen verduurzamen. We schakelen hiervoor verpakkingsdeskundigen en partners in.

Concept

We nemen alle ideeën en wensen mee in de ontwikkeling van jouw duurzame verpakking. We werken dit uit tot een compleet concept en stemmen dit volledig af op jouw behoeften.

Materialen

We maken bewuste keuzes op het gebied van materialen. We verkiezen hernieuwbare grondstoffen boven ruwe grondstoffen, zonder af te doen aan de kwaliteit en functionaliteit van jouw product.

Testen en prototype

Verschillende duurzame scenario’s worden getest op de mate van impact om te komen tot een sterke business case. Hierdoor kunnen we met elkaar écht zeggen dat jouw verpakking op een positieve manier bijdraagt aan de samenleving.

Productie en distributie

We hebben een scherp oog voor innovatie op onze processen. Zo dragen we zorg voor een efficiënte en duurzame productie en distributie van jouw verpakking. We zorgen er voor dat jouw product niet al de wereld is overgegaan, voordat het in het schap beland. Scheelt weer transport.