Partnernieuws Dataflex

Het Nederlandse familiebedrijf Dataflex is al 40 jaar specialist in ergonomische computerwerkplekaccessoires. Hun productassortiment omvat monitorarmen, laptopverhogers en kabelmanagement, die allemaal bijdragen aan een ergonomisch gezonde werkhouding. Alle Dataflex producten zorgen ervoor dat gezondheids- en veiligheidsrisico’s worden voorkomen. Met de producten van Dataflex word de productiviteit verhoogt en vermoeidheid vermindert, wat zich vertaalt in een hogere werkefficiëntie en betere perestaties.

Dataflex geeft veel om het milieu. Om de milieu-impact van hun producten meetbaar te maken, zijn Life Cycle Assessments (LCA’s) uitgevoerd en zijn de resultaten gepubliceerd in de vorm van Ecosheets en Environmental Product Declarations (EPD’s). Voor 15 van hun best verkopende producten hebben ze ook al de Material Circularity Indicator (MCI) berekend.

Dataflex is het eerste bedrijf in hun branche dat CO2 neutraal is. Zij hebben niet alleen hun eigen impact gecompenseerd, maar ook de impact van de gehele toeleveringsketen.

Compensatie is voor hen echter niet het einddoel. Het doel is om uiteindelijk de impact tot nul te reduceren, dan is compensatie niet meer nodig.

Dataflex werkt hard aan het verminderen van de impact van hun producten. Voor hun producten gebruiken ze sterk gerecyclede en tot 100% recyclebare materialen zoals aluminium en staal en ontwerpen ze hun producten zo dat ze modulair zijn. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld hun monitorarmen gemakkelijk uitgebreid en onderdelen vervangen worden. Op deze manier blijven producten langer in gebruik en ontstaat er minder afval.

Via hun Circularity Program kunnen goederen na gebruik worden teruggestuurd. Dataflex zorgt voor de refurbishment of juist recyclen van de materialen, en geeft de producten een tweede leven.

Lees hier ons Duurzaamheidsrapport 2022