Partnernieuws Armor OWA

ARMOR produceert duurzame cartridges. Dit gebeurt volgens een volledig circulair productieproces: lege cartridges worden ingezameld en geschikt gemaakt voor hergebruik. 

OWA
In Europa worden elk jaar 350 miljoen cartridges verkocht waarvan 70% niet goed verwerkt wordt en op de vuilnisbelt terechtkomt. ARMOR wil hier verandering in brengen met het duurzame cartridgemerk OWA. Er is een breed scala aan circulaire OWA-cartridges verkrijgbaar: inkjet- en tonercartridges, cartridges voor frankeermachines, large format cartridges en filament voor 3D-printers. 

Echte recycling: niets gaat verloren
ARMOR levert niet alleen de cartridge maar tevens de inzameling ervan waarbij ook nog een stap verder wordt gegaan: klanten ontvangen een rapportage van de ingezamelde cartridges en wat ermee gebeurd is. Deze rapportage kan de klant gebruiken voor het MVO-rapport. Ingezamelde tonercartridges worden gesorteerd en de toners die in perfecte staat verkeren, worden geschikt gemaakt voor hergebruik. De overige toners worden ontmanteld en van deze materialen worden nieuwe producten gemaakt zoals 3D-filamenten en kantoorartikelen. Er belandt niets op de vuilnisbelt of in de verbrandingsovens!

Goedkoper en 100% garantie
Voor de meeste milieuvriendelijke producten betaal je meer maar met een OWA-cartridge worden je printkosten juist verlaagd want deze cartridges zijn goedkoper dan de originele producten. De printkwaliteit is even goed en iedere OWA-cartridge heeft 100% garantie.

Verlaging CO2-impact
Bij een duurzame bedrijfsvoering horen circulaire cartridges want de CO2-impact van een remanufactured cartridge ten opzichte van een nieuwe is maar liefst 25-40% lager! 


#OurWaytoAct