Hoe kunnen bedrijven dankzij energiebesparing en duurzame opwekking voldoen aan regelgeving en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap? Het nieuwe boek CO-neutraal ondernemen – Zo doe je dat! van Klimaatplein-oprichter Rob van der Rijt geeft hier antwoord op. 

‘De enorme aandacht voor klimaatbeleid, de wettelijke verplichtingen en de zoektocht naar concrete oplossingen zijn de aanleiding voor dit boek geweest’, aldus Van der Rijt. ‘Het boek biedt bedrijven en instellingen met veel praktijkvoorbeelden een vijfstappenplan dat beschrijft hoe zij gestructureerd de eigen CO₂-uitstoot kunnen verminderen. Energiebesparing en duurzame opwekking zijn dan de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen. Maar het gaat ook om inzicht te krijgen in het verbruik van energie en wat gedragsverandering daarbij kan betekenen.’

Na ruim tien jaar ervaring en honderden gesprekken met ondernemers schreef Van der Rijt dit boek. Veel van de energiebespaartips die worden genoemd, komen ook terug in de informatieplicht energiebesparing die vanaf 1 juli 2019 geldt voor zo’n 125.000 bedrijven en instellingen in Nederland.

Bestel het boek online