Meest dier- mens- en milieuvriendelijke kippenboerderij ter wereld levert 🔆 stroom aan consumenten

Op het dak van de Kipster Farm liggen 1.097 zonnepanelen. De stroom die de baanbrekende Limburgse kippenboeren opwekken, maakt energiemaatschappij ENGIE bereikbaar voor consumenten. Onder de naam Kipster Stroom is de zonne-energie vanaf 27 oktober 2017 verkrijgbaar. 

Volgende stap energietransitie
Boudewijn Boeve van ENGIE: “De samenwerking met Kipster is een volgende stap in de energietransitie. Wij maken de zonne-energie van deze en andere duurzame ondernemers bereikbaar voor consumenten. De behoefte bij consumenten om te weten waar hun stroom vandaan komt, wordt steeds groter en Kipster Stroom past daarbij. Het tarief van onze lokale stroom is concurrerend. Wat betreft de leveringszekerheid is er geen verschil met andere stroomleveranciers.”

Zonnestroom uit Nederland 
Ruud Zanders van Kipster: “Onze boerderij is energiepositief. We wekken veel meer stroom op dan we zelf verbruiken. Het is goed dat de stroom die wij opwekken niet anoniem verdwijnt in het net, maar dat consumenten bewust voor ons kunnen kiezen.”

Met Kipster Stroom willen ENGIE en Kipster consumenten motiveren om te kiezen voor duurzame energie uit Nederland. Door de energiebron een gezicht te geven, hopen ze een herkenbaar alternatief te zijn.

 

Share Button