Je leest het vaak op het nieuws: cryptocurrencies gebruiken te veel stroom. Na een aantal jaar zullen cryptominers niet meer van deze tijd zijn. Zijn er echter manieren waarop cryptocurrencies wel duurzaam kunnen zijn? Door de jaren heen zijn er verschillende manieren bedacht om crypto duurzamer te maken, maar er is nog steeds veel ruimte voor verbetering. Wat kun je zelf doen om crypto duurzaam te maken? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen.

Bitcoin het minst duurzaam?

Bitcoin is natuurlijk de cryptomunt waar het allemaal mee begon. Dit is echter misschien wel de minst duurzame cryptomunt. Dit heeft te maken met het feit dat Bitcoin is opgericht met de gedachte “1 cpu 1 vote”. De oprichter van de bitcoin heeft in zekere maten geen rekening gehouden met speciale hardware zoals CPU en helemaal niet ASIC-miners. Op deze oneffenheden zijn andere projecten verder ontwikkeld.

De komst van ASIC-miners

Een ASIC-miner een is “application-specific integrated circuit”-machine. Deze is ontworpen met één doel in gedachten: het zo efficiënt mogelijk verkrijgen van cryptocurrency. In het begin leek dit een goed idee, want het verbruikt minder stroom en is dus duurzamer. Het nadeel hiervan is dat zodra deze computer niet meer rendabel is, hij in de vuilnisbak belandt. Dit is natuurlijk juist niet de bedoeling en helemaal niet duurzaam.

Nieuwe duurzame cryptotechnieken

Het was duidelijk: bitcoin en andere cryptomunten zoals ethereum en dogecoin zijn niet duurzaam. Daar wil ethereum iets aan doen door middel van een nieuwe techniek genaamd “proof of stake”. Hierbij kun je als houder van ethereum je munten beschikbaar stellen aan het netwerk. Op deze manier beveilig je het netwerk. Hoe meer munten aangeboden worden, hoe veiliger het netwerk is. Het gevaar is wel dat iemand met meer dan vijftig procent van alle munten een aanval kan plegen. Gelukkig is dit nog niet vaak voorgekomen. Bij de grote munten is het daarbij zeer onwaarschijnlijk dat een aanval succesvol gaat zijn.

Ripple: de duurzame cryptomunt

In de zoektocht naar duurzame oplossingen werd Ripple geboren. Deze cryptovaluta maakt gebruik van een heel nieuw systeem: een consensus protocol. Hierbij wordt het logboek bijgehouden door een algoritme. Het laten draaien van een algoritme is een stuk duurzamer dan allemaal losse computers die stuk voor stuk de transacties moeten verwerken. De losse computers verbruiken veel meer stroom en de meeste zijn niet efficiënt genoeg. Ben je geïnteresseerd in het kopen van cryptomunten? Ripple kun je gemakkelijk kopen via Anycoin.

Klik voor meer informatie op de volgende link: Cryptomunt Ripple kopen.

Duurzame oplossing in de cryptowereld

Naast Ripple zijn er nog veel meer munten die zichzelf onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. Dagelijks komen er meer projecten bij. Denk bijvoorbeeld aan Cardano. Dit project werkt op een proof of stake-basis. Deze duurzame ontwikkelingen geven een positieve draai aan crypto. Stap voor stap werken al deze projecten naar een duurzame cryptowereld toe. Wil je nu investeren in cryptocurrencies zoals Ripple en Cardano? Neem dan een kijkje bij Anycoin. Hier kun je veilig en gemakkelijk de meest duurzame cryptomunten kopen.