Als je niet veel over crypto weet, vraag je je misschien af hoe het in jouw onderneming kan worden gebruikt. Iedereen die op de hoogte blijft van de laatste financiële informatie, weet dat crypto steeds belangrijker worden bij het accepteren van betalingen. Dit komt omdat de transactiekosten laag zijn, belasting niet van toepassing is, er geen papierwerk is en transacties sneller gaan dan bij andere valuta. Bovendien voldoen cryptotransacties aan een andere belangrijke bedrijfsprioriteit: beveiliging en veiligheid is van het grootste belang bij het handelen met crypto. In dit artikel lees je hoe jouw onderneming snel kan groeien door crypto.

Waarom zou jouw bedrijf groeien door crypto

Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom bedrijven beginnen te groeien zodra ze beginnen met het accepteren van betalingen in crypto. Als je eenmaal de voordelen voor ondernemers begrijpt, kun je overwegen om ook naar dit soort betalingen over te stappen.

De belangrijkste reden voor bedrijven om over te stappen naar cryptobetalingen is de mogelijkheid om snelle en simpele transacties uit te voeren naar elk land, op ieder moment. Er zijn geen beperkingen, eisen of toestemmingen nodig bij het maken van transacties. Het enige wat je nodig hebt, is een stabiel netwerk en een crypto-wallet (portemonnee) om betalingen te verzenden en ontvangen.

Tijdbesparend en veilig

Het accepteren van cryptobetalingen kan een aanzienlijke hoeveelheid geld en tijd schelen. Dit komt doordat de transacties in enkele seconden kunnen worden uitgevoerd. Dit is in vergelijking met andere munteenheden ongekend veel sneller. Omdat er geen transactiekosten of belastingen verschuldigd zijn, kunnen bedrijven ook een aanzienlijk bedrag besparen. Ook kun je op basis van de koers van bepaalde crypto ook nog geld verdienen. Na verloop van tijd kunnen ze nog meer geld waard zijn. Je kunt eenvoudig Ripple-cryptomunten kopen op online platformen om eens te kijken hoe het werkt.

Een ander voordeel is dat dit soort transacties een hoger niveau van veiligheid hebben, omdat ze gebruikmaken van blockchain-technologie. Deze vereisen private sleutels voor het opslaan van de transactie-informatie. Deze worden dan veilig vastgelegd in het blockchain-grootboek. Grote banken gebruiken zelfs bepaalde crypto.

Enkele risico’s

Uiteraard moet je de risico’s voor jouw bedrijf in overweging nemen voordat je cryptobetalingen accepteert. Een prijsdaling van een cryptomunt kan namelijk ook in jouw nadeel werken. Ook moet je jouw crypto-wallet zelf veilig houden. Je kunt bijvoorbeeld alles op een externe USB opslaan, alleen kan deze ook gestolen worden. Ook kun je met een online wallet gehackt worden. Wees dus wel voorzichtig met het gebruiken van cryptobetalingen.

Extra verdienen aan crypto

Naast de directe voordelen die het handelen in crypto biedt, is er de mogelijkheid om extra geld te verdienen met beleggen en handelen in crypto. Net als elke andere investering, is het proces van het kopen van crypto wanneer de prijzen laag zijn en ze te verkopen tegen een hogere koers een goede manier om winst te maken. Als je geïnteresseerd bent in het verdienen van geld met de handel in crypto, moet je eerst een goed handelsplatform zoals Anycoin kiezen en een nieuwe rekening aanmaken.