Om bij te dragen aan het wereldwijd behoud van bossen investeert doe-het-zelf keten Hubo in de vergroening van natuurgebied Het Groene Woud in Boxtel en het tropisch regenwoud Turrubares Region in Costa Rica. Dat doet Hubo met de campagne ‘Hubo bos’, waarmee minimaal 2500 bomen de grond in gaan. Klanten kunnen meedoen door een donatie van 300 klantenpaspunten. Aan elke donatie voegt Hubo 3 euro toe, samen voldoende voor het planten van één boom.

Hubo helpt de natuur een handje

Bomen zijn de longen van de aarde: ze reinigen lucht, filteren water en geven leefruimte aan meer dan 80% van de wereldwijde biodiversiteit. Om bij te dragen aan het behoud van bossen, verkoopt Hubo uitsluitend duurzaam geproduceerd hout. Nu gaat Hubo een stap verder: de keten begint een eigen bos: het Hubo bos. Dit doet Hubo samen met Trees for All, een Nederlandse stichting die wereldwijd bossen plant en herstelt en organisaties helpt om op een concrete manier invulling te geven aan duurzaamheid.

Samenwerking met Trees for All

Jaarlijks verdwijnen er wereldwijd 3,5 miljard bomen. Daarom investeert ‘Trees for All’ al twintig jaar in het planten van bomen, het herstellen van bossen en in de voorlichting hierover. ‘Trees for All’ is de meest ervaren aanbieder van CO2-compensatie in Nederland en de enige stichting in Nederland met CBF-keurmerk waar compensatie van CO2 mogelijk is via duurzame bosprojecten.

Wall of fame: voor alle donateurs

Iedere donateur ontvangt van Hubo een uniek certificaat. Met de unieke code op dit certificaat kunnen donateurs zich vereeuwigen op de ‘Wall of fame’: een digitaal podium met daarop alle geregistreerde donateurs van het Hubo bos.