Workshop – ‘Integrale aanpak SDG’s en IMVO’

Wanneer

11/02/2020    
13:00 - 16:30

Waar

Malietoren (VNO-NCW)
Bezuidenhoutseweg 12, Den Haag
Malietoren (VNO-NCW)
Workshop – ‘Integrale aanpak SDG’s en IMVO’

‘Kansen pakken en risico’s beheersen’ is de titel van het SER-advies over de samenhang tussen de duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals / SDG’s) en het internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO).

Waarschijnlijk bent u binnen uw bedrijf al langer bezig met het in kaart brengen van potentiële negatieve effecten van uw bedrijfsvoering en van uw keten op mens en milieu en pakt u deze effecten aan.

Misschien dat u ook al wel nadrukkelijk de SDG’s als mondiale agenda heeft omarmd en deze richtinggevend laat zijn bij uw positieve bijdrage aan mondiale uitdagingen.
Maar heeft u al een integrale benadering van de SDG’s en IMVO gevormd voor uw bedrijf? Volgens het SER-advies liggen er veel kansen in een samenhangende aanpak van IMVO en de SDG’s.

VNO-NCW, MKB-Nederland, Global Compact Netwerk Nederland, FNV, SER, MVO Nederland en SDG Nederland nodigen u uit voor de bijeenkomst samenhang SDG’s-IMVO waarin u meer leert over de kansen en praktische handvatten krijgt hoe u hiermee aan de slag kunt gaan!

Programma:

13:00 Ontvangst met koffie en thee
13:30 Opening
13:35 Presentatie door Katrien Termeer, voorzitter Commissie IMVO van de SER
Toelichting op SER-rapport ‘kansen pakken en risico’s beheersen’
13:50 Presentatie door panel van experts: Karen Maas (RSM), Hugo von Meijenfeldt (Global Compact Netwerk Nederland) en Peter Paul van der Wijs (GRI) over de voordelen van een integrale aanpak van SDG’s en IMVO en de wijze waarop bedrijven hiermee aan de slag kunnen gaan
14:20 Pitches van best practices uit het bedrijfsleven en vragenronde – panel van bedrijven: Royal Lemkes, Yongo en Philips
15:00 Deelsessies / workshops over o.a. integrale verslaglegging, IMVO-convenanten, van IMVO-risico’s naar SDG-impact
16:00 Plenaire afsluiting – toelichting van organisaties die ondernemers kunnen helpen en uitleg over nuttige tools
Pitches door MVO Nederland, SDG Nederland, Global Compact Netwerk Nederland, MKB-Nederland, Buitenlandse Zaken/RVO
16:30 Afsluiting en borrel

 

Aanmelden/meer informatie

Kaart wordt geladen...