Webinar EU Taxonomy for Sustainable activities: de ins- en outs voor bedrijven

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 28/05/2020
12:00 - 13:00

Locatie
Online webinar


Afgelopen maand publiceerde de Technical Expert Group (TEG) in opdracht van de Europese Commissie het eindrapport over de ‘EU Taxonomy for Sustainable activities’. Dit eindrapport is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van een gemeenschappelijk classificatiesysteem, waarmee financiële instellingen en bedrijven kunnen bepalen welke activiteiten als duurzaam gekwalificeerd kunnen worden. Omdat de te verwachten impact van de taxonomie op zowel financiële instellingen en het bedrijfsleven groot zullen zijn, organiseert Sustainalize hierover een drietal webinars. Die op 28 mei gaat specifiek in ‘wat betekent de Taxonomie voor het bedrijfsleven?’.

Financiële instellingen krijgen in deze context de uitdaging om financiële producten, die in Europa worden aangeboden, te voorzien van informatie die verwijst naar de taxonomie. Bedrijven – die moeten rapporteren onder de niet-financiële richtlijnen van de EU – krijgen eveneens de uitdaging om hun positie binnen de taxonomie in hun jaarverslagen openbaar te maken.

Doelgroep van de (engelstalige) webinars zijn de toekomstige gebruikers van de taxonomie: financiële instellingen en bedrijven (geen consultants).

Met 2 deskundige gastsprekers: Carel Cronenberg (EBRD) en Felicity Spors (EIT Climate KIC), beiden leden van de Tecnical Export Group!

Meer informatie/aanmelden

0