Webinar ‘Verduurzaming in de maakindustrie, hoe doe je dat?’

Wanneer

29/11/2022    
10:30 - 11:30

Waar

Online webinar
Online, Online
Online webinar
Webinar 'Verduurzaming in de maakindustrie, hoe doe je dat?'

Duurzaamheid is steeds belangrijker in elke laag van de samenleving, en dus ook voor bedrijven. Van opdrachtgevers voor grote projecten tot de eindconsument, elk onderdeel van de productieketen krijgt in toenemende mate vragen over duurzaam ondernemen. Daarnaast is er met de stijgende energie- en grondstofprijzen meer noodzaak om een duurzaam beleid te introduceren in de bedrijfsvoering.

In dit Webinar vertellen duurzaamheidsprofessionals over hun ervaringen op het gebied van duurzaam ondernemen in een paneldiscussie. Waarom hebben deze bedrijven gekozen voor het zetten van duurzame stappen? En wat zijn de uitdagingen die hierbij komen kijken? Wat is de langetermijnvisie van deze organisaties? En welke rol speelt automatisering bij verduurzaming van de organisatie?

Deskundigen aan het woord

Tijdens het Webinar praat Bas de Vos, VP of IFS Labs at IFS, met Kerst Algera, Director Operation at Climate for Life, Lise Hordijk, Senior manager sustainability at Bugaboo, en Britta Wyss Bisang, Global Sustainability Director / ESG Strategy at Schoeller Allibert, wie allemaal binnen hun bedrijf een businessmodel geïmplementeerd hebben op het gebied van duurzaamheid.

Climate for Life

Vanwege de energietransitie is de vraag naar energie-efficiënt leven aan het groeien. Climate for Life’s missie is het mogelijk maken van een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. Door het constant bezig zijn met nieuwe ontwikkelingen op basis van duurzaamheid streeft Climate for Life ernaar om mensen plezierig te laten wonen, werken, en leven.

Bugaboo

Bugaboo wil in 2035 klimaatneutraal zijn en start in 2023 met het maken van kinderwagens van biobased materialen. Daarnaast zijn producten van Bugaboo gemaakt om lang mee te gaan, gerepareerd te worden, en door te geven. Zo gaat niet alleen de ecologische voetafdruk van Bugaboo omlaag, maar ook die van jonge gezinnen.

Schoeller Allibert

Schoeller Allibert is de nummer 1 producent van herbruikbare kunststof verpakkingen. Door verpakkingen retourneerbaar en recyclebaar te maken staat Schoeller Allibert vooraan in de weg naar een circulaire-economie. Met 51.652 ton gerecycled plastic probeert Schoeller Allibert de planeet klaar te stomen voor een toekomst met minder wegwerp plastic.

Met dit Webinar hopen we je te inspireren en voorzien van handvaten om verduurzaming nog meer een onderdeel te laten worden van je bedrijfsmodel. Ook weet je hoe automatisering jouw organisatie kan helpen om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen en kosten te besparen. Het hergebruiken van (onderdelen van) een eindproduct kan namelijk ook voor lagere productie- of inkoopkosten zorgen.

Aanmelden kan op deze pagina

Kaart wordt geladen...