Webinar ‘Plantaardig voedsel, hoe groot is de markt?’

Wanneer

01/06/2021    
10:00 - 11:15

Waar

Online webinar
Online, Online
Online webinar
Webinar 'Plantaardig voedsel, hoe groot is de markt?'

Plantaardige vlees- en zuivelvervangers in Europa zijn booming, zoveel is duidelijk. Maar hoe groot is de Europese markt nu precies, hoe snel groeit die, en wat zijn de meest veelbelovende segmenten? Welke plantaardige producten verkopen het beste en waar? En hoe doet Nederland het vergeleken met andere landen?

Op deze vragen zullen Pablo Moleman (ProVeg Nederland) en Floor Buitelaar (Bright Green Partners) ingaan in deze zeer informatieve webinar. Voor de eerste keer in Europa is retail scanning data (Nielsen MarketTrack) uit elf verschillende landen gepubliceerd en tot in detail geanalyseerd, waardoor het mogelijk is de plantaardige sector in verschillende landen met elkaar te vergelijken. We duiken in de onstuitbare groei van de Europese plantaardige sector over de afgelopen drie jaar.

Sprekers

  • Pablo Moleman

Pablo is milieu-econoom en mede-oprichter van ProVeg Nederland. Bij ProVeg houdt hij zich bezig met het betrekken van bedrijven en overheden bij de eiwittransitie door innovatieve trajecten, productontwikkeling en marketing. Hierbij richt hij zich op de meest impactvolle interventies om de schadelijke effecten van voedselkeuzes op klimaat, gezondheid en dierenwelzijn te verminderen. Pablo ondersteunde tientallen bedrijven en organisaties bij hun eerste stappen op de plantaardige markt, de vervanging van dierlijke ingrediënten en het verleiden van klanten om te kiezen voor plantaardige opties. Ook voerde hij succesvol campagne tegen de invoering van het Europese ‘vegaburgerverbod’. Tijdens het webinar zal Pablo de belangrijkste ontwikkelingen in de Europese plantaardige markt in de afgelopen drie jaar bespreken en ingaan op de positie van Nederland in deze markt.

  • Floor Buitelaar

Floor groeide op in een ondernemersgezin dat al meer dan honderd jaar actief is in (food) retail. De afgelopen jaren werkte ze in verschillende commerciële functies in de food- en non-food retail (o.a. trade marketing en category management). Ze werd vegetariër toen ze 12 was en volgt sinds de afgelopen 6 jaar een plantaardig dieet, wat voor haar de kick-start was voor de verbinding met de alternatieve eiwitindustrie. Deze kennis gecombineerd met de retailervaring maakt Floor verantwoordelijk voor de Retail & MKB-tak als Founding Partner bij Bright Green Partners. Tijdens het webinar zal Floor vanuit haar uitgebreide ervaring praktische voorbeelden en inzichten geven in de Nederlandse plantaardige retailmarkt.

Over ProVeg

ProVeg is een internationale non-profit organisatie die werkt aan een transformatie van het wereldvoedselsysteem, door dierlijke producten te vervangen door plantaardige en celgekweekte alternatieven. In samenwerking met bedrijven en instellingen, overheden en het publiek versnellen wij de transitie naar een voedselsysteem dat gezond is en duurzaam voor iedereen.

Over Bright Green Partners

Bright Green Partners helpt corporates, het MKB, overheden en investeerders over de hele wereld om te winnen in plantaardige, fermentatie- en cellgebaseerde producten en markten, zoals in alternatieven voor food. We bereiken dit door top-tier innovatie en strategie consulting expertise te combineren met diepgaande product-, technologie- en marktkennis, ondersteund door een wereldwijd netwerk van experts en een praktische implementatiebenadering.

Meer informatie en aanmelden

Dit webinar maakt onderdeel uit van het Smart Protein Project. Het Smart Protein Project ontving financiering van het Horizon 2020 onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie onder grant agreement No 862957.

Gratis aanmelden

*Na afloop kunt u per email worden benaderd door ProVeg en Bright Green Partners om de bevindingen van het webinar met u te bespreken.

Kaart wordt geladen...