Webinar ‘Integreer duurzaamheid in uw bedrijfsdoelstellingen’

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 21/10/2021
16:00 - 17:00

Locatie
Online webinar


Het midden- en kleinbedrijf (mkb) vertegenwoordigt een groot aandeel in de mondiale en Nederlandse economie en heeft het potentieel om significant bij te dragen aan duurzame ontwikkeling. Veel ondernemers willen ook zodanig ondernemen dat ze naast de lange termijn winst ook sociale, milieu- en integriteitsdoelen behalen. De vraag is echter meer, ‘hoe’ kan je hier als ondernemer handen en voeten aan geven? Hoe kan je koersen op een duurzame ambitie, zonder dat dit je buitensporig geld en tijd kost?

Hugo von Meijenfeldt heeft de afgelopen twee jaar als senior duurzaamheidsadviseur van Global Compact Netwerk Nederland bedrijven geholpen om ambitieuze duurzame doelen te stellen en te realiseren. In zijn boek ‘bedrijfsdoelen verduurzamen’ combineert hij zijn jarenlange kennis en ervaring met duurzaamheid bij de overheid (o.a. als Klimaatgezant en Nationale SDG Coordinator) en zijn werk bij Global Compact Netwerk Nederland en geeft ondernemers concrete handvatten hoe je van verduurzaming een kans kan maken.

Evenementstructuur en belangrijkste onderwerpen

In een panelgesprek met vertegenwoordigers vanuit het MKB, groot bedrijf en overheid praten we door over de stappen die het mkb kan zetten in verduurzaming en het belang van integraliteit van de duurzaamheidsagenda en de publiek-private aanpak.

De volgende vragen komen o.a. aan de orde:
Hoe vertaal je de duurzaamheidsdoelen (SDG’s) naar je bedrijfsstrategie? Welke stappen dien je te zetten om dit te bereiken?
Op welke wijze kan je de SDG’s als kompas nemen voor je duurzaamheidsstrategie? En hoe behoud je overzicht in focus in deze grote agenda van zeventien duurzaamheidsdoelen?
Hoe combineer je inzet op beperken van MVO risico’s met inzet op positieve bijdrage aan duurzaamheid?
Welke rol speelt de overheid in de verduurzaming van bedrijven? Hoe bepaalt de overheid de kaders en hoe kan de overheid je helpen?
Welke tools kunnen jou als ondernemer helpen bij verduurzaming?
Hoe kan je op een transparante wijze rapporteren over duurzaamheid? Hoe vind je de juiste standaarden in de veelheid van rapportageinstrumenten?

We spreken hierover met:

Willemijn Wortelboer – oprichter van RAW Paints, een Nederlands bedrijf in duurzaam verfpoeder
Lieke Willemsen – senior beleidsadviseur duurzame ontwikkelingsdoelen, ministerie van Buitenlandse Zaken
Unilever
Dagvoorzitter is Maarten Biermans Hoofd duurzame kapitaalmarkten bij Rabobank

Registreer hier gratis

Share Button
0