Webinar ESG-ratings: de nieuwste ontwikkelingen

Wanneer

07/05/2020    
16:00 - 16:45

Waar

Online webinar
Online, Online
Online webinar
Webinar ESG-ratings: de nieuwste ontwikkelingen

In 2019 hebben we flink wat ontwikkelingen gezien binnen het landschap van benchmarks en ESG-ratings. Zo heeft Moody’s Corporation een groot aandeel genomen in Vigeo Eiris en heeft S&P Global de SAM Corporate Sustainability Assessment (DJSI) overgenomen. Morningstar heeft Sustainalytics zeer recent overgenomen (21 april). Dit zijn slechts drie recente en concrete voorbeelden van de groeiende interesse vanuit investeerders in ESG-prestaties van bedrijven. Daarnaast zien we ook dat de vraag naar het uitbrengen van en investeren in groene obligaties en impact leningen aan het groeien is.

Begin deze maand is S&P’s Corporate Sustainability Assessment (CSA) geopend voor de Dow Jones Sustainability Index en vorige week is ook CDP’s Online Response System (ORS) geopend. Oftewel: het benchmark seizoen is nu officieel gestart!

Vanwege de uitbraak van het Covid-19 virus, heeft DJSI besloten om de deadline voor het indienen van de vragenlijst te verlengen van begin juni tot eind juli. Hierdoor hebben alle deelnemende partijen bijna twee maanden extra tijd gekregen om de vragenlijst in te vullen.

Nu de meeste beursgenoteerde organisaties hun verslaggeving over 2019 hebben gepubliceerd zullen ook de andere ESG raters, zoals Sustainalytics, MSCI en ISS-Oekom, aan de slag gaan met hun beoordelingen over de ESG-prestaties in 2019 van de beursgenoteerde bedrijven.

Investeerders en het belang van benchmarks

In het webinar zal Sustainalize vertellen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid omtrent investeerders. Daarbij zal ook kort worden stil gestaan bij de zes benchmarks en ESG-ratings die in onze ogen het meest relevant zijn voor bedrijven, en hoe investeerders de informatie vanuit de verschillende benchmarks en ESG-ratings gebruiken bij het maken van investeringsbeslissingen.

Meer informatie/aanmelden

Kaart wordt geladen...