Webinar ‘De essentie van B Corp: Wat, Waarom en Hoe?’

Wanneer

23/11/2023    
10:00 - 11:00

Waar

Online webinar
Online, Online
Online webinar
Webinar 'De essentie van B Corp: Wat, Waarom en Hoe?'

“BCorp, of Benefit Corporation*, is een inspirerende beweging in de zakenwereld die bedrijven uitdaagt om winst te combineren met een positieve impact op de maatschappij en het milieu. Het behalen van een B Corp-certificering vereist dat bedrijven voldoen aan strenge sociale en milieunormen, wat betekent dat ze niet alleen financiële doelen najagen, maar ook ethisch en duurzaam opereren.

De voordelen voor bedrijven zijn talrijk. Niet alleen verbetert het hun reputatie als verantwoordelijke ondernemingen, maar B Corps trekken vaak bewuste consumenten en investeerders met een maatschappelijke missie aan. Voorbeelden van organisaties die de B Corp-status hebben behaald, zijn bekende namen zoals Patagonia, dat zich inzet voor duurzame kledingproductie, en Dopper, dat wegwerpplastic tegengaat en zich actief inzet voor schone oceanen. Deze bedrijven laten zien dat het mogelijk is om zakelijk succes te combineren met een positieve bijdrage aan de wereld.

Tijdens dit webinar van De Duurzame Adviseurs kun je het volgende verwachten:
– We gaan de inhoud van het B Impact Assessment bespreken en de belangrijkste onderdelen toelichten.
– Je krijgt inzicht in het proces om B Corp-gecertificeerd te worden en de verwachte doorlooptijd.
– We gaan uitleggen welke rol B Corp speelt en wat je kunt verwachten van De Duurzame Adviseurs in jouw certificeringsreis.
– Natuurlijk is er ook ruimte voor al je vragen.
​​​​​​​
*niet te verwarren met de in de Verenigde Staten gebruikte wettelijke aanduiding van een ‘benefit corporation’

Aanmelden kan op deze pagina

Kaart wordt geladen...