Webinar de drie belangrijkste gevolgen van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 22/06/2021
14:30 - 15:30

Locatie
Online webinar


Heeft uw bedrijf meer dan 250 medewerkers? Dan valt u ook onder de nieuwe rapportageverplichting die op 21 april werd gepubliceerd door de Europese Commissie.

Onder deze Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) gaan er 50.000 bedrijven in heel Europa verplicht rapporteren en publiceren over duurzaamheid.

De drie belangrijkste gevolgen in het kort: 

  1. Alle beursgenoteerde ondernemingen, ondernemingen met meer dan 250 werknemers, financiële instellingen en organisaties van publiek belang vallen onder de CSRD en moeten een duurzaamheidsverslag opstellen;
  2. Er komt een verplichte onafhankelijke audit van dit duurzaamheidsverslag;
  3. Dit verslag moet ook digitaal (machine readable formaat) worden gepubliceerd.

In dit gratis webinar vertelt Professor Dick de Waard over de belangrijkste gevolgen van de CSRD, wat dit betekent voor Nederlandse bedrijven en hoe je je hier het beste op voor kan bereiden.

Schrijf je daarom vandaag nog in.

Spreker

Prof. Dick de Waard Na een carrière van 35 jaar als auditor bij EY – waarvan de laatste 15 jaar voor EY Climate Change and Sustainability Services – Dick de Waard-1is Dick nu directeur van de Executive Master Accountancy en hoogleraar op het gebied van audit quality, en integrated reporting and assurance aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2010 is Dick ook betrokken bij de accountancyopleiding van de Universiteit van Curaçao. Zijn specialisaties zijn duurzaamheid, geïntegreerde verslaggeving, auditkwaliteit en corporate governance.

Gastheer

Erik Breen Transparant

Erik Breen is Managing Director en eigenaar van Infinsus, een consultancybedrijf dat adviesdiensten levert om de integratie van financiën en duurzaamheid te verbeteren. Erik is tevens voorzitter van het Framework Panel bij de International Integrated Reporting Council en is een bekend spreker en thought leader op het gebied van duurzaamheidsrapportage.

Gratis inschrijven

0