Webinar ‘Brede Welvaart’

Wanneer

28/01/2022    
14:30 - 16:30

Waar

Online webinar
Online, Online
Online webinar
Webinar 'Brede Welvaart'

Wat is dat eigenlijk: brede welvaart? Je hoort het begrip de laatste tijd vaak. Het lijkt soms in de plaats te komen van het Bruto Nationaal Product (BNP). Dat laatste lijkt niet meer zoveel te zeggen over onze samenleving en economie. Maar: hoe meet je brede welvaart? Wat hoort er wel en niet bij? Wie zou zich er mee bezig moeten houden? En wat is de relatie met het huidige beleid?

Vragen waarop we een antwoord zoeken in het webinar ‘Brede welvaart’ op 28 januari 2022 georganiseerd door provincie Zuid-Holland, Erasmus Universiteit Rotterdam en Technische Universiteit Delft. Onder andere de hoogleraren Martin de Jong (EUR), Frank van Oort (EUR) en Roberto Rocco (TU Delft) delen hun inzichten.

Martin de Jong zal ingaan op inclusiviteit als rode draad voor brede welvaart. Frank van Oort belicht vooral hoe je brede welvaart kunt meten, en Roberto Rocco gaat in op de relatie met ruimte en ruimtelijke keuzes. Het volledige programma volgt later, samen met de mogelijkheid je in te schrijven. Ook de Commissaris van de Koning, Jaap Smit, zal aanschuiven om mee te praten over Brede Welvaart in de Zuid-Hollandse context.

Voorlopig programma

  • Welkom en introductie
  • Inclusion & the city – Martin de Jong, Scientific Director of the Erasmus Initiative ‘Dynamics of Inclusive Prosperity’
  • Calculating prosperity – Frank van Oort, Professor of Applied Economics Erasmus University
  • Spatial Justice – Roberto Rocco – Associate Professor of Spatial Planning and Strategy TU Delft
  • Paneldiscussie met Professor Martin de Jong, Professor Frank van Oort, Associate Professor Roberto Rocco en Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland

Gratis aanmelden

Kaart wordt geladen...