Think Different and Just Do It!

Wanneer

24/03/2019    
16:00 - 17:30

Waar

Westergastheater
Pazzanistraat 15, Amsterdam, Noord-Holland, 1014 DB
Think Different and Just Do It!

Om de wereld te veranderen hebben we niet alleen ideeën nodig, maar vooral acties. De volgende sprekers vertellen hoe ze hun ideeën in de praktijk brengen:

  • Daan Weddepohl, oprichter Peerby: Iedereen heeft wel eens een goed idee, maar wat bewoog Daan Weddepohl om zijn idee voor een deelplatform daadwerkelijk uit te voeren?
  • Faryda Lindeman en Adrie Heinsbroek, Nationale Nederlanden Investment Partners, die vorig jaar voor de Follow This klimaatresolutie stemden: Hoe gebruik je je macht als grote aandeelhouder om grote bedrijven de wereld te laten veranderen?
  • Duncan Stutterheim, ID&T en Westergasfabriek: Hoe wordt de Westergasfabriek duurzaam voor alle Amsterdammers?
  • Julia Uildriks (Lek en Linge, Culemborg) en Roemer Schrijvers (Cygnus Gymnasium, Amsterdam), vertellen waarom zij de straat op blijven gaan tot politiek en bedrijfsleven echt in actie komen tegen klimaatverandering.
  • Mark van Baal, Follow This, geeft een update van de missie van Follow This: de hele olie- en gasindustrie mee laten doen aan het Klimaatakkoord van Parijs.
  • Moderator: Talitha Muusse
  • Muziek: Marthe Posthumus

Inloop 15.30 en vanaf 17.30 borrel.

Follow This is een groep van ruim 4,600 groene aandeelhouders van Shell, BP, ExxonMobil, Chevron en Equinor.

In 2019 staat de Follow This Klimaatresolutie, die olie- en gasbedrijven vraagt om zich te committeren aan het Klimaatakkoord van Parijs, op de agenda’s van de aandeelhoudersvergaderingen van Shell, BP, ExxonMobil, Chevron, Equinor, Santos en Woodside Petroleum.

In 2017 and 2018 bewogen deze klimaatresoluties Shell om klimaatdoelen te beloven, dankzij de steun van grote institutionele beleggers.

Doe ook mee! Neem een groen aandeel in de olie-industrie via www.follow-this.org.

Kaart wordt geladen...