Start Opleiding Environmental, Social & Governance (ESG) Reporting en Assurance

Wanneer

10/09/2022    
09:30 - 17:00

Waar

Antropia Cultuur- en Congrescentrum
Hoofdstraat 8, Driebergen-Rijsenburg, 3972 LA
Antropia Cultuur- en Congrescentrum
Start Opleiding Environmental, Social & Governance (ESG) Reporting en Assurance

Bent u (assistent) accountant of een gespecialiseerde professional (niet-accountant) en wilt u uw deskundigheid op het gebied van het opstellen, de interne beheersing en de controle van ESG-rapportering (inclusief integrated reporting) door ondernemingen vergroten?

Wordt deskundig op betrouwbare ESG reporting en de controle daarvan met deze éénjarige opleiding!

Naast de wettelijk verplichte financiële verantwoording, rapporteren meer en meer ondernemingen jaarlijks ook over hun ESG-prestaties. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, zoals milieuvraagstukken (waaronder klimaatverandering), productverantwoordelijkheid, bedrijfsethiek en kwaliteit van arbeid en leefomstandigheden. Het financiële verslag wordt opgesteld door een controller en gecontroleerd door een beëdigde (register)accountant, maar hoe stel je een betrouwbare Environmental, Social & Governance (ESG) rapportage op en valideer je de ESG-prestaties, of een geïntegreerd verslag?

De opleiding ESG Reporting en Assurance is opgebouwd uit zes modules die logisch zijn ingericht. Gedurende de opleiding wordt met deelopdrachten gewerkt aan een portfolio dat uitmondt in een analyse van ESG-jaarverslaggeving en betrouwbaarheid daarvan op basis van bestaande jaarverslagen. Zo past u de verkregen kennis en inzichten direct toe in de praktijk.

 

Periode: september 2022 – juni 2023

Duur: 6 collegedagen op locatie

Locatie: Antropia Cultuur- en Congrescentrum
Landgoed de Reehorst
Hoofdstraat 8
3972 LA Driebergen

Meer informatie/aanmelden

 

Kaart wordt geladen...