Seminar ‘Arbeidsuitbuiting in productieketens’

Wanneer

28/03/2018    
15:30 - 17:30

Waar

Hogeschool Saxion
M. H. Tromplaan 28, Enschede, 513 AB
Hogeschool Saxion
Seminar 'Arbeidsuitbuiting in productieketens'

Hoe arbeidsuitbuiting uitbannen in sectoren als chemie, kleding & elektronica. Daarover organiseert Hogeschool Saxion een seminar.

Nog slechts 7 jaar te gaan om de VN-ambitie ‘kinderarbeid vrije productieketens’ te realiseren; onderdeel van de 17 global goals. Het feit dat kinderarbeid nog zoveel voorkomt is een systeemfout, aldus een groot aantal bedrijven die probeert om de Wet Zorgplicht Kinderarbeid door de Eerste Kamer geloodst te krijgen. In dit programma alle aandacht voor de weerbarstige dagelijkse praktijk om deze fout te helpen corrigeren.

Welke dilemma’s komen productieketens als kleding, chemie en elektronica tegen? Hoe werkt het convenant Duurzame Kleding en Textiel ter verbetering van de arbeidsomstandigheden van de kledingwerkers in de keten?  Hoe zorg je ervoor dat de glittergrondstof Mica (toegepast in lak/verf/cosmetica) transparant in de keten wordt gemined. Wat kan de publieke sector doen om verantwoord geproduceerde computers te contracteren?  En, hoe kunnen wij als consument bijdragen?

Sprekers
Pauline Overeem (Onderzoeker Textiel+Elektronica, SOMO)
Siham Lotfi (Human Rights Coördinator, AkzoNobel)
Harrie van Bommel (Hoofddocent/Onderzoeker Saxion)
Sanne Wassink (Saxion docent- WijKinderArbeidVrij)

Moderator
Lennart Booij (kunsthistoricus, televisiemaker)

Het seminar is gratis en aanmelden is niet nodig

Kaart wordt geladen...